Gradovi i općine Republike Hrvatske I i II dio

Gradovi i općine Republike Hrvatske I i II dio - Šisler, Slavko i uredništvo | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šisler, Slavko i uredništvo
DIMENZIJA
12,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Gradovi i općine Republike Hrvatske I i II dio.pdf
ISBN
7188401728892

OPIS

Opširni opisi svih gradova Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Prvi svezak opsežne monografije kulturno-povijesnog pregleda Hrvatske po gradovima i općinama 9 županija, pretežno onih u sjevernoj i istočnoj Hrvatskoj. Drugi svezak je tiskan 2007. godine, i odnosi se nažupanije koje nisu obuhvaćene u prvom dijelu. Riječ je o djelu skupine autora u kojemu su obrađeni historiografija, arheologija, književnost, jezik, pravo, glazba, gospodarstvo i školstvo, nakon uvodnoga pregleda povijesti hrvatskoga naroda obrađena povijest gradova, općina i županija. Biografija i monografija Hrvatske, obrađena povijest i geografija. U knjizi je obrađena i kultura hrvatskoga naroda.

mnoge jedinice lokalne samouprave "plaćale naknadu za oduzetu imovinu fizičkim osobama i da je to bila obaveza Republike Hrvatske, a ne ih općina". "Primjerice, jedna općina tako je isplatila, temeljem pravomoćnih presuda, tri puta ... DIO PRVI OSNOVNE ODREDBE.

sadrži dio podataka općine Ližnjan, u 1857., 1869. i 1921.

POVEZANE KNJIGE