Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka?

Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka? - Mirković, Mirko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mirković, Mirko
DIMENZIJA
7,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka?.pdf
ISBN
2258477383064

OPIS

Eseji, članci i javne intervencije Mirka Mirkovića ovdje se prvi puta objavljuju objedinjeni u knjigu. Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka? dokumentiraju profil i teme jednog angažiranog književnika i intelektualca koji se kroz sva dramatična vremena 20. stoljeća hrabro i osobno javljao za riječ braneći slobodu mišljenja i otvorenu javnu raspravu. Njegovi sabrani tekstovi ilustriraju što može biti moralna pozicija jednog hrvatskog književnika i europskog intelektualca. Ujedno su velika kronologija koja priziva u pamćenje mnoge bitke koje su se u Hrvatskoj za Mirkovićevog života vodile za slobodu i dostojanstvo pisane riječi, od Krležinih vremena do Feral Tribunea.

Dinko Čutura (ur.) Heroji ne umiru : spomenica hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu čiji su roditelji članovi Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske - Knjiga 1. POSLE dva propala konkursa za prvog čoveka Narodne biblioteke Srbije, polemika i ostavki, za v. d.

Bilo bi vrijeme da pogledamo ispred sebe. Gledajući u prošlost, stalno se spotičemo o budućnost.

POVEZANE KNJIGE