K: Umijeće ljubavi

K: Umijeće ljubavi - Ying, Hong | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ying, Hong
DIMENZIJA
10,10 MB
NAZIV DATOTEKE
K: Umijeće ljubavi.pdf
ISBN
1402928919776

OPIS

Istinita priča o zabranjenoj ljubavi nećaka Virginije Woolf i misteriozne kineske spisateljice K.! Kina 30-tih godina prošlog stoljeća. Roman donosi istinitu priču o strastvenoj zabranjenoj ljubavi između Juliana Bella, sina britanske slikarice Vanesse Bell i nećaka Virginije Woolf, miljenika umjetničkog kružoka iz Bloomsburyja i preljepe kineske spisateljice i intelektualke Lin Cheng. U okruženju dekadentnog Pekinga Lin podučava Juliana taoističkom umijeću ljubavi dok se svijet oko njih ubrzano približava sukobu kultura i svjetskom ratu. Ovo je tragična priča o rasulu do kojeg ih je doveo sraz ideologija i stvarnosti. S radnjom koja se odvija u Kini, tridesetih godina dvadesetoga stoljeća, K otkriva istinitu priču o strasnoj i zabranjenoj vezi između Juliana Bella, mezimca bloomsburyjevskoga kruga, i prelijepe kineske spisateljice i intelektualke Lin Cheng. U živopisnoj scenografiji dekadentnog Pekinga Lin Juliana poučava taoističkom Umijeću ljubavi – dok zemlju oko njih razaraju civilizacijski sukobi i sjena nadolazećeg rata. To je tragična priča o uništenju koje pokreću sukobljeni zahtjevi ideologije i stvarnosti. Kao i sva djela Hong Ying, i K je pisan prelijepo i strasno jednostavno – knjiga je gruba, beskompromisna, izravna i napeta od snažnih osjećaja, ali istovremeno i prepuna poezije i ljupkosti … Hong Ying stvorila je priču koja je intimna i zabavna.Andrew Morton, Poet Laureate Zadivljujuće i potresno The TimesHong Ying rodila se u siromašnoj četvrti grada Chongquinga na rijeci Jangce. Spisateljica i pjesnikinja, u anglofonome svijetu najpoznatija je po svome romanu Summer of Betrayal, kao i autobiografiji Daughter of the River. Njezina zbirka kratkih priča A Lipstick Called Red Pepper prevedena je na deset europskih jezika i na japanski.

Zabranjena knjiga o strasnoj i zabranjenoj ljubavi između Julliana Bella, nečaka Virginije Wolf i K: Umijeće ljubavi Istinita priča o zabranjenoj ljubavi nećaka Virginije Woolf i misteriozne kineske spisateljice K.! Kina 30-tih godina prošlog stoljeća. Roman donosi istinitu priču o strastvenoj zabranjenoj ljubavi između Juliana Bella, sina britanske slikarice Vanesse Bell i nećaka Virginije Woolf, miljenika umjetničkog kružoka iz ... S radnjom koja se odvija u Kini, tridesetih godina dvadesetoga stoljeća, "K: Umijeće ljubavi" otkriva istinitu priču o strasnoj i zabranjenoj vezi između Juliana Bella, mezimca bloomsburyjevskoga kruga - sina Vanesse Bell i nećaka Virginije Woolf - i prelijepe kineske spisateljice i intelektualke Lin Čeng. Foto: C.

Cijeli svijet je jasniji, bistriji, obaveze su jednostavnije, problemi lakše rješivi, svaki posao veselje, mladost poput lave kola žilama, kao nikad prije. Jednostavno, osjećaj nepobjedivosti i životne snage.

POVEZANE KNJIGE