Put u Shambhalu – traganje za mitskim kraljevstvom preko Himalaja

Put u Shambhalu – traganje za mitskim kraljevstvom preko Himalaja - Bernbaum, Edwin | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bernbaum, Edwin
DIMENZIJA
3,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Put u Shambhalu – traganje za mitskim kraljevstvom preko Himalaja.pdf
ISBN
4571321094785

OPIS

Stoljećima su narodi Tibeta i Mongolije vjerovali u postojanje Shamb-hale (ili Shangrile), mističnog kraljevstva skrivenog iza udaljenih planina sjeverno od Himalaje. Po tom vjerovanju, tamo postoji loza prosvijetljenih kraljeva koji čuvaju najvišu mudrost za doba kada sve duhovne vrijednosti u vanjskom svijetu budu izgubljene u ratu uništenja. Onda će, po proroštvu, veliki kralj izaći iz svoga utočišta kako bi porazio sile zla i uspostavio zlatno doba. Oslanjajući se na tibetanske i sanskrtske tekstove, razgovore s lamama u Nepalu i Indiji, i na svoja vlastita putovanja na Himalaju, Edwin Bernbaum daje detaljan prikaz te fantastične legende, ispitujući njezinu utemeljenost u religiji i povijesti, kao i njezinoj povezanosti s arhetipskim mitovima, koji su utjecali kako na Istočne, tako i na Zapadne kulture. Dok istražuje mit o Shambhali, pokazujući kako on simbolizira unutarnje, duhovno putovanje prema prosvjetljenju, Bernbaum vodi čitatelja preko stvarnog himalajskog terena, maglicama ispunjenih dolina i snijezima pokrivenih vrhunaca, koji su pomogli nadahnuti ideju o tajanstvenom utočištu skrivenom na dalekim planinama Srednje Azije.

------------------------ Nakon 10-ak minuta došlo je nekoliko muškaraca koji su sa sobom nosili boce od 1.5 l s nekom žarko crvenom tekućinom, pomislio sam da je sok, možda Fanta ili Mirinda, kad ono - benzin. Skupili su u svom selu nekakvih 15 - 20 l u 10-ak plastičnih boca, to smo podijelili ravnopravno, platili i nastavili dalje.

Dobar san nužan je za cjelokupno zdravlje, ali i za željenu tjelesnu figuru. Vježbajte.

POVEZANE KNJIGE