Bog nije velik

Bog nije velik - Hitchens, Christopher | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hitchens, Christopher
DIMENZIJA
5,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Bog nije velik.pdf
ISBN
2923737875971

OPIS

Svjetski bestseler koji na nov način pristupa raspravi o religiji u javnom životu. Autor kojeg mnogi smatraju jednim od najsjajnijih novinara našega doba napisao je svjetski bestseler koji na nov način pristupa raspravi o religiji u javnom životu.Hitchens se s jedinstvenom erudicijom i pronicljivošću dotiče jednog od najozbiljnijih problema ovog vremena: zloćudne religijske sile u svijetu. Bog nije stvorio nas, piše on, mi smo stvorili Boga. Religija je iskrivljavanje našeg porijekla, naše prirode i svemira. Indoktrinacijom uništavamo vlastitu djecu i – dovodimo u opasnost naš svijet. Bilo da ste oduvijek bili vjernik, zadrti ateist ili netko tko nije siguran u to koju ulogu religija igra u vašem životu, poželjet ćete razmotriti argumente autora i sudjelovati u raspravi na stranicama ove knjige. Hitchens priča o vlastitim, vrlo opasnim susretima s religijom i opisuje svoj intelektualni put prema sekularnom pogledu na život zasnovanom na znanosti i razumu. Na tom putu nebesa zamjenjuje zastrašujući svemir viđen kroz Hubbleov teleskop, a Mojsijevi gorući grmovi uzmiču pred ljepotom i pravilnošću duplog heliksa, oblika molekule DNK. Christopher Hitchens je pomoćnik urednika časopisa Vanity Fair i izvanredni profesor humanističkih studija (New School, New York). Autor je brojnih knjiga, među ostalim: Thomas Jefferson: Author of America, Thomas Paine’s ‘Rights of Man’: A Biography, Letters to a Young Contrarian, Why Orwell Matters. Časopis Foreign Policy i britanski časopis Prospect uvrstili su ga, što se njemu činilo vrlo zabavnim, na peto mjesto liste 100 najutjecajnijih intelektualaca.

godine u kojoj on kritizira religiju.U Ujedinjenoj Kraljevini objavio ju je Atlantic Books pod naslovom Bog nije velik: Slučaj protiv religije.. U knjizi Hitchens drži da je organizirana religija "nasilna, iracionalna, intolerantna, združena s rasizmom, tribalizmom, i ... Ugledni i veoma poznati novinar, pokojni Christopher Hitchens, čovjek koji za sebe kaže kako je, nakon što je u životu bio " anglikanac, odgajan u metodističkoj školi, zbog ženidbe pretvoren u grčkog pravoslavca, što su me sljedbenici Sai Babe Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Bog nije velik autora Hitchens, Christopher.

Usred kritične situacije koju zemlja trenutno doživljava u vezi s koronavirusom, veliki dio ljudi iz susjedstva u Italiji pjevao je hvale Bogu, piše bibliatodo.com . Religija Tvrdi uvez 260 stranica. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min 13, 14.

POVEZANE KNJIGE