S više mlijeka, molim

S više mlijeka, molim - Škare, Andrija | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Škare, Andrija
DIMENZIJA
7,36 MB
NAZIV DATOTEKE
S više mlijeka, molim.pdf
ISBN
8019536145212

OPIS

Kavanu možemo zvali i birtijom ili bircem, lokalom ili kafićem i iako između ovih termina postoje suptilne razlike one za ovu priču nisu previše bitne. Mjesto je isto. Birtija je mjesto gdje se sjedi i pije, gdje se puši i razgovara, gdje se čitaju novine i gdje se dolazi u dodir s različitim ljudima.Svojevrsan vodič kroz šaroliku šumu zagrebačkih kafića. Svaka priča o pojedinom kafiću počinje uvodom (svojevrsnim općim dojmom), slijede podaci o cijenama, interijeru, usluzi, klijenteli, sanitarijama, posebnoj prednosti i posebnom nedostatku, napomena i na kraju summa summarum (završni pogled). Ukratko: zabavno, humoristično, ležerno, a u svim autor ocjenjuje, vrednuje, važe, procjenjuje i predstavlja mjesta za kavu/piće.

Deset krava koje su prodali osiguravalo im je oko 4500 kuna mjesečno. Sad su ostali i bez toga, a jedini prihod im je 900 kuna poljoprivredne mirovine. 07.07.2008.

Posebno se preporuča osobama s ispucanom i suhom kožom. Ručno rađeni sapuni čuvaju naš životni okoliš.

POVEZANE KNJIGE