Norme ponašanja u Islamskom bratstvu

Norme ponašanja u Islamskom bratstvu - El-Gazali | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
El-Gazali
DIMENZIJA
8,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Norme ponašanja u Islamskom bratstvu.pdf
ISBN
1352794943543

OPIS

Ova knjiga govori o vrijednosti bratstva i bratskoj ljubavi u ime Allaha, te o osobenostima takve veze kako bi ona bila čista i utemeljena na zdravim osnovima koje život čine prijatnim…Na um padoše mi riječi jednog pjesnika, Allah mu se smilovao, kada kaže: Savršen je jedino Allah, bezgriješni su njegovi poslanici, a najbolji su oni ljudi koji slijede poslanike onoliko koliko su kadri… Poslanikov, sallallahu alejhi ve sellem, ahlak (ponašanje i način života) je bio Kur’an, kao što nam o tome govori hazreti Aiša, radijallahu anha, a ima li boljeg ahlaka od Kur’ana koji je objavljen od Mudrog i Sveznajućeg?!

Vanjom-Ivanom Savić, izvanrednim profesorom na Pravnom fakultetu u Zagrebu na kojem predaje 'Teoriju prava' i 'Religiju i pravne sustave Bliskog istoka i sjeverne Afrike' te kao ... xii Uvod u islamske fi nancije: Teorija i praksa Niyya Namjera. Nubuwwa Vjerovanje da je Muhamed (a.s.) posljednji i konačni glasnik Alaha (dž.š.), koji je čovječan- stvu donio najsavršeniji skup pravila ponašanja potrebnih za savršen život u ovome svijetu.

Mjerilo vrednovanja principa te misli je Stvoritelj svih i svega. Norme ponašanja u Islamskom bratstvu. El-Gazali 55,00 kn.

POVEZANE KNJIGE