Autoportret s dušom

Autoportret s dušom - Zečević, Divna | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zečević, Divna
DIMENZIJA
3,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Autoportret s dušom.pdf
ISBN
1038629597517

OPIS

Pjesme i fragmenti Pred sam kraj života, ležeći u bolesničkoj postelji, autorica, Divna Zečević, ponudila je za izdavanje knjigu pod radnim naslovom Pjesme i fragmenti – iz dnevnika, čije objelodanjivanje nije, nažalost, doživjela. Smatrala je važnim objavili rukopis, iako se zapravo radi o knjizi sastavljenoj od već objavljene knjige zbirki pjesama i fragmenata, koje je ponešto ispravila, dotjerala, nadopunila: Netremice (Revija, Osijek, 1976.), Pjesme i frag menti (Prosvjeta, Zagreb, 1990.) i Autoportret s dušom (Pro svjeta, Zagreb, 1997.). Nesumnjivo da joj je bilo izuzetno stalo da se knjige objave integralno, u jednoj knjizi, kao svojevrsna nova cjelina. Na taj način stavila ih je u jedan novi odnos kao niz fragmentarnih, poetskih, dnevničkih zapisa koji se sa zanimanjem čitaju, ne samo kao poezija ili poetska proza, već kao intimna, poetska kronologija života i osjećaja jedne žene i u tom smislu ona funkcionira kao nova, još neobjavljena knjiga.

godišnjicu smrti Alojza Orela Autoportret (1981. god.) Folkloraši u Medulinu (1952.

Tekst je dostupan pod slobodnom licencom Autorstvo-Dijeliti pod istim uvjetima; mogu se primijeniti i dodatni uvjeti.Korištenjem ovog sajta slažete se s uvjetima korištenja i pravilima o privatnosti.Wikipedia® je zaštitni znak neprofitne organizacije Wikimedia Foundation, Inc. Autoportret search Želim da napravim sebi autoportret. Ovde ću naslikati srce, glavu šibice, A ovde mozak, aparat konkretan i svet.

POVEZANE KNJIGE