Internet Fetve

Internet Fetve - Pašanović, Fikret | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pašanović, Fikret
DIMENZIJA
11,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Internet Fetve.pdf
ISBN
5228394261562

OPIS

Fetva je utemeljen i kompetentan odgovor o nekom vjerskom pitanju, bilo daje ono rijeseno Kur’anom i sunnetom ili drugim izvorima islamskog prava ili tretira neki novoiskrsli problem.Allah, dz.S., u Kur’anu kaze za neka pitanja koja su postavljana Poslaniku, a.s., da ce On dati odgovor na njih. I sam Poslanik je u brojnim slucajevima odgovorao na pitanja ashaba. Islamski ucenjaci vremenom su razradili citavu metodologiju i etiku trazenja i izdavanja fetve.Doba u kome zivimo postavlja nova pitanja i suocava nas sa novim problemima, trazeci i nova rjesenja za neke stare odgovore. U brzini i otudjenosti svijeta u kome zivimo, ljudi cesto nemaju nacina ili vremena da se za fetvu obrate na neki od tradicionalnih nacina. Tu im, uz sve rezerve i zamke, priskace u pomoc internet. Brojne su stranice sa fetvama uzivo…

// prevod s engleskog ... - Evropsko vijeće za fetve i istraživanja, Fetve Evrposkog vijeća za fetve i istraživanja, preveo i priredio dr. Enes Ljevaković, Konektum, Sarajevo, 2005.

Zbornik ovih fetvi na bosanski je preveo prof. dr.

POVEZANE KNJIGE