Šuma jorgovana

Šuma jorgovana - Lauretta, Il Bosco dei Lilla | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lauretta, Il Bosco dei Lilla
DIMENZIJA
12,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Šuma jorgovana.pdf
ISBN
2596498537965

OPIS

Riječ je o 25 priča koje su obogaćene ilustracijama u boji. Ono što priče sabrane u ovoj knjizi razlikuje od svih drugih književnih priča, jest činjenica da drugi svijet o kojemu one govore nije samo neki zamišljeni svijet, dočaran u mislima, onaj u koji čovjek obično projicira ono najnježnije i najprofinjenije što nosi u srcu i o čemu sanja i što bi želio naći u vlastitoj djeci, ali je u suprotnosti s postojećim i stvarnim svijetom, koji sebe smatra jedino stvarnim. To je svijet koji postoji i izvan onoga tko čita, ali koji se otkriva samo ulaženjem u vlastitu nutrinu, učeći čitati u vlastitom srcu. Ipak, riječ je o istinitim pričama koje također mogu slušati i djeca i u njima uživati, možda čak više nego odrasli. Svaki su put likovi, radnja i ambijent novi, svježi, spontani, izoštreni do te mjere da zadive, upravo onako kako se to od priča i očekuje. Poruka i priča nisu nastali odvojene, najprije jedna, pa onda druga. Ne treba se truditi da se poruci doda slika koja bi je obojila ili slici poruka koja bi je ojačala. Osjeća se da su te dvije stvari nastale zajedno, stopljene u jedno. I onda kad je riječ o bajkama kao pričama, kad pričanje prevagne nad porukom, to jednako izbija na razumljiv način koji pokazuje kako se živi u onom novom svijetu, pa se tako, moglo bi se reći, udiše atmosfera nevinosti i ljepote.

Riječ je o 25 priča koje su obogaćene ilustracijama u boji. Ono što priče sabrane u ovoj knjizi razlikuje od svih drugih književnih priča, jest činjenica da drugi svijet o kojemu one govore nije samo neki zamišljeni svijet, dočaran u mislima, onaj u koji čovjek obično projicira ono najnježnije i ... Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Šuma jorgovana autora Lauretta, Il Bosco dei Lilla.

Njegovo latinsko ime potiče od grčke riječi syrnix - lula, jer je drvo jorgovana veoma cijenjena sirovina za pravljenje tog pušačkog alata. PERASSI, Laura Šuma jorgovana / Lauretta ; [prijevod Mirjam Kuštreba]. - Zagreb : Kršćanska sadašnjost, 2008. Izdvojeno: > Cvijet ljubičastog jorgovana u simbolici cvijeća se tumači kao simbol prve ljubavi, zaštite, dok bijeli predstavlja mladenačku nevinost i čistoću.

POVEZANE KNJIGE