Krilati šum

Krilati šum - Korun, Barbara | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Korun, Barbara
DIMENZIJA
5,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Krilati šum.pdf
ISBN
2270334544938

OPIS

«Krilati šum» je zbirka izabranih stihova autorice Barbare Korun koja dosada nije objavljena u Sloveniji, već je pripremljena posebno za prvo izdanje u Hrvatskoj. Riječ je o izboru stihova iz tri zbirke poezije autorice, i to zbirke poezije Oštrina miline (Ljubljana,1999.), zbirke poezije u prozi «Zapisi ispod stola (Ljubljana, 2003.) i zbirke poezije «Raspukline» (Ljubljana, 2004.). Pjesnička zbirka Oštrina miline intonirana je većinom erotski, a unikatnost ovog pjesničkog pisma sastoji se u ispreplitanju snažne metaforike, osjetilne neposrednosti i refleksivne izoštrenosti. Zbirka poezije u prozi «Zapisi ispod stola» donosi kratke prozno-poetske zapise koji plijene pozornost čitatelja neočekivanim obratima i bogatim tkanjem poetske refleksije, a na istom je tragu osjetilne zornosti, bogate metaforičnosti i lirske obojenosti napisana i zbirka poezije «Raspukline». «Krilati šum» donosi tako izbor koji dosljedno slijedi lirsku, erotsku i metaforičnu nit-vodilju cjelokupnog poetskog stvaralaštva Barbare Korun, istaknute predstavnice suvremenog slovenskog pjesništva. Knjiga je izdana zahvaljujući potpori Društva slovenskih pisaca u Ljubljani.

Čine najveći dio životinjskog svijeta u biosferi. i šum pjene u nestajanju. O, vodo crnih ustiju.

vaši i buve), a razviće se odvija potpunom ili nepotpunom metamorfozom.Usni aparat, prilagođen načinu ishrane, može biti za sisanje, lizanje, bodenje, srkanje, grickanje, a može da bude i mešavina ovih tipova. Barbara Korun, Krilati šum (prijevod sa slovenskog), Naklada Lara, 2008. 47.

POVEZANE KNJIGE