Kazerma

Kazerma - Barač, Jadranka | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barač, Jadranka
DIMENZIJA
7,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Kazerma.pdf
ISBN
7880947069696

OPIS

Dvije prijateljice iz djetinjstva dobivaju na čudan način ‘poruke’ o nadolazećem ratu u Gradu, te imaju nelagodan osjećaj kako su prešle granicu imaginarnog, pa odluče nikome o tome govoriti. Faktografski se opisuje ratne događaje u Dubrovniku, kroz poznati dubrovački kolorit; od gospara do oriđinala, unoseći lijepe dubrovačke dijaloge koji se često očituju na semantičkom nivou u promjeni govora o dobroti, blagosti i ljubavi, u događanja koja protuslove i označavaju patnju, bol i smrt, razaranje Grada koji predstavlja nešto što je homogeno, pozitivno, jedinstveno. Uvođenjem negativnosti, označava se također i pojava dvosmislenih situacija, dovodeći fantastično i nadnaravno u stvarni svijet. Knjiga je zahvala svima koji su iskazali hrabrosti, čuvajući Dubrovnik i njegov slobodarski duh. Stoga, ovaj roman možete doživjeti i ako ne dođete u Dubrovnik, drugim riječima, ono što još nudi ova knjiga zahtijeva promišljanje o sebi, o moći oprosta i – nezaborava.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta.Kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30% popusta na suvenire.. Kupnjom ulaznica za 3 glazbene izvedbe, ostvaruje se gratis ulaznica za 1 glazbeni program po izboru.

POVEZANE KNJIGE