Elementarni oblici religijskog života

Elementarni oblici religijskog života - Durkheim, Emile | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Durkheim, Emile
DIMENZIJA
12,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Elementarni oblici religijskog života.pdf
ISBN
1125566556299

OPIS

Radi se o jednom od klasičnih djela Émilea Durkheima… u kojem se pozabavio najtrajnijim, i svakako najizazovnijim, oblikom društvene svijesti – religijom. U ovom djelu je Durkheim temeljito razradio svoje poimanje o religiji kao društvu projiciranom u zvijezde, odnosno obogotvorenom društvu. Služeći se radovima antropologa i etnografskim izvještajima svog vremena, Durkheim je rekonstruirao primitivne oblike religijske svijesti, u prvom redu totemizam, kako bi objasnio usku povezanost između društva i religije, odnosno tipa društva i tipa religije… U religiji, piše Durkheim, ima nešto vječno čemu je suđeno da nadživi sve pojedinačne simbole u koje se religijska misao redom zaodijevala. Ali to što će preživjeti, ne mora nalikovati ni na što poznato iz povijesti religijskih vjerovanja…

Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija 1982; Tvrd povez; II EMILE DURKHEIM, Elementarni oblici religijskog života uvez:tvrdi broj stranica:474 format:24 godina izdanja:2008 Elementarni oblici religijskog života - Emil Dirkem Prosveta. Opis: Beograd 1982, str.

Totemistički sistem u Australiji , Prosveta, Beograd 1982. 427 str.

POVEZANE KNJIGE