Istina o povijesti

Istina o povijesti PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
3,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Istina o povijesti.pdf
ISBN
6186007236172

OPIS

Kako je čovjek naučio uspravno hodati? Jesu li se gladijatori uistinu borili do smrti? Je li Shakespeare bio povjesničar ili pisac? Znamo li prave uzroke renesanse? Tko je doista otkrio Ameriku, a tko izumio žarulju? Je li kralj Artur samo lik iz legende?Povijest nije ništa drugo nego tumačenje događaja koji su se uglavnom prenosili usmenim putem. Kao i sve priče, kad ih se mnogo puta prepriča, tako se i one o povijesnim događajima mijenjaju ili zbog pristranosti ili manjkavog znanja pripovjedača. Tako se neprovjerene vijesti mogu uzdići na razinu istine, a činjenice spustiti do pretpostavki. Osim toga, samo dio onoga što se doista dogodilo nalazi svoje mjesto u povijesnim knjigama. O tome što treba zapisati dugo se raspravlja. Povijesni zapisi koje čitamo često se ne temelje na činjenicama, nego na nizu nečijih prosudbi. “Povijest se sastoji od mnogih isprepletenih ulica, tajnovitih hodnika i izlaza” zapisao je pjesnik T. S. EliotIstina o povijesti dublje prodire u taj mračni labirint i iznosi neka pitanja na blještavu svjetlost dana.

Foto: Press. Tekst se nastavlja ispod oglasa JEDNA od najbesmislenijih zamjerki koju prosječni slušatelji znaju zamjerati pop zvijezdama je to da nemaju bogznakakve vokalne sposobnosti.

Ova će vam knjiga pružiti novi, istraživački pogled na povijest i pomoći vam da ... Istina o povijesti - Kako novi dokazi mijenjaju priču o prošlosti "Neprocjenjiva knjiga Istina o povijesti donosi nova znanstvena otkrića koja će promijeniti vaše poimanje povijesti. Zablude su se prenosile godinama, ali ovdje ćete naći ključne činjenice i nepobitne dokaze da je istina drukčija nego što ste mislili. ISTINA O POVIJESTI-RD količina.

POVEZANE KNJIGE