Kako prevoditi: Teoremi za prevođenje

Kako prevoditi: Teoremi za prevođenje - Ladmiral, Jean Rene | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ladmiral, Jean Rene
DIMENZIJA
9,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako prevoditi: Teoremi za prevođenje.pdf
ISBN
5181992068656

OPIS

Ponovljeno izdanje jedne knjige dobra je prilika da pobliže odredimo situaciju u kojoj se nalazimo, smatram da nam je to čak na neki način i obaveza. Prvo izdanje ove knjige izašlo je prije 15 godina. U to vrijeme bio je to jedan od rijetkih radova koji su govorili o teoriji prevođenja – nakon onih koje su objavili pokojni Georges Mounin, Alfred Malblanc, Jean-Paul Vi-nay i Jean Darbelnet, Henri Meschonnic, pa čak i jedan esejist poput Valeryja Larbauda…, da spomenem samo tekstove na francuskom jeziku. Otada je postignut određen napredak na tom području, što omogućuje da se perspektive malo premjeste na druge horizonte, ali i zahtijeva stanovita prevrednovanja. Stoga nam se postavlja pitanje je li ova naša knjiga zadržala istu aktualnost ili je možda već zastarjela. U svakom slučaju, ovo je prilika da odredimo kakvo značenje.

Obavezna polja su označena sa * II Jean Rene Ladmiral Kako prevoditi Teoremi za prevođenje Zagreb, 2007 Važno: da biste uključili ili isključili prijedloge prijevoda, saznajte kako upravljati jezicima na Chromebooku. Zatražite prijevod ili isključite prijevod.

... Kako prevoditi: Teoremi za prevođenje , Zagreb: Politička kultura.

POVEZANE KNJIGE