Mirno teku rijeke

Mirno teku rijeke - Britvić, Drago | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Britvić, Drago
DIMENZIJA
10,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Mirno teku rijeke.pdf
ISBN
1292050501892

OPIS

Stihovi 1957. – 2005. U hrvatskoj zabavnoj glazbi ime Drage Britvića (1935.–2005.) metafora je za autora tekstova i pjesnika koji je sudbinu svojih stihova u književnim časopisima ili ukoričenim zbirkama poezije pretpostavio suživotu s notama najistaknutijih skladatelja. Prepoznatljive tematske cjeline Britvićeva primijenjenog pjesništva su ljubavni i rodoljubni stihovi te pjesme o Zagrebu koje podjednako lako komuniciraju s generacijama slušatelja u regionalnim idiomima (Krapina, Opatija, Split, Požega) i urbanim žanrovima zabavne pjesme, šansone i balade. Na kajkavskom, štokavskom i čakavskom skladali su ga i pjevali najveći – od pjevača do klapa. Drago Britvić bio je jedan od najplodnijih hrvatskih tekstopisaca zabavne glazbe i šansona, i najnagrađivaniji autor stihova na glazbenim festivalima. Britvić je jedan od utemeljitelja Festivala kajkavske popijevke (1966.) i njegov dugogodišnji direktor. Bio je predsjednik Saveza udruženja zabavnih i narodnih muzičara, kao i jedan od osnivača 2. programa Radio Zagreba. U povodu 40. obljetnice Festivala kajkavske popijevke dodijeljena mu je Povelja Grada Krapine (2005.). Posthumno je nagrađen Porinom za životno djelo (2006.).

Mirno se piju. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Mirno teku rijeke autora Britvić, Drago. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Gdje kupiti MIRNO TEKU RIJEKE - usporedi cijene, pogledaj značajke i izaberi trgovinu "Mirno teku rijeke" izvodila su dva temperamentom i glasom različita, ali moćna pjevača, Vice Vukov i Dušan Jakšić.

Godina izdanja: 2007. Opis - MIRNO TEKU RIJEKE.

POVEZANE KNJIGE