Zima

Zima - Knausgard, Karl Ove | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Knausgard, Karl Ove
DIMENZIJA
3,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Zima.pdf
ISBN
6916665138487

OPIS

Knjiga eseja Zima drugi je dio kvadrilogije Enciklopedija godišnjih doba (Arstid encyklopedien) koju je Knausgard objavio 2015. godine dok je iščekivao rođenje svoje četvrte kćeri. Zbirka je to pisama, meditacija o davno viđenim predmetima, bićima i događajima koje autor ispunjava novim sadržajem i emocijama, bilo da piše o sovi, cijevi, božićnim darovima, plišanim životinjama, spolnoj želji, atomima… Ukratko, sve ima svoju čudesnu dimenziju koju smo u svakodnevici odavno zaboravili. „Malo je gdje to neživo u zimi predstavljeno s većom neugodnošću kao u Danteovoj Božanstvenoj komediji, u kojoj je dno pakla opisano kao golema zaleđena voda iz koje mrtvima izviruju samo zaleđene glave. Ne mogu se pomicati, čak su im i suze u očima nepokretne, zaleđene.“

Lijepo se zabavite! SMG. Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo! Podijeli na usluzi Twitter Podijeli na usluzi Facebook. Zima SD izrađuje 2 modela nosača za stupne ukrase.

From folk-art through to Russian avant-garde and contemporary art. Our cultural townhouse showcases the best of what Russia has to offer. Zima may refer to: .

POVEZANE KNJIGE