Grad u zrcalu

Grad u zrcalu - Kovač, Mirko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovač, Mirko
DIMENZIJA
9,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Grad u zrcalu.pdf
ISBN
6483954485639

OPIS

Grad u zrcalu maestralan je krešendo svih dosadašnjih proza Mirka Kovača u kojima se ovaj suvremeni klasik bavi svojim zavičajem — surovim i predivnim krajem na razmeđu Mediterana i Balkana i sudbinama njegovih stanovnika. U Gradu u zrcalu glavni je junak književnik koji ispisuje svoje odrastanje, obitelj i krajolike djetinjstva. Poput junaka svih Kovačevih romana pripovjedač je blag i okrutan istovremeno, kao što su uostalom i ljudi njegova kraja. U Gradu u zrcalu Kovač lista stranice jedne obiteljske kronike, ispisujući veličanstvenu posvetu zaboravljenom vremenu u kojem su čuda još bila moguća. No, prije svega ovo je roman o ocu i očevima kakvih više nema. Grad u zrcalu koji sanja junak ove knjige je Dubrovnik, grad koji je savršen, istodobno blizak i dalek, vječno mjesto čežnje i žudnje. Grad u zrcalu je magnum opus Mirka Kovača, krunski biser u nizu njegovih djela, roman koji je vrijedilo čekati jer u njemu se u cijelosti osivaruje misao da je nas život ono čega se sjećamo, a ne ono što smo proživjeli. Seid Serdarević

objavljuje njegova djela. "La ciudad en el espejo" deveti je prijevod Kovačeva djela, koje je dosad već objavljeno u Poljskoj, Sloveniji ... "Grad u zrcalu" izlazi u Minúsculinoj biblioteci 'Tour de force' koja obuhvaća izbor najboljih djela suvremene svjetske književnosti, priopćio je Kovačev hrvatski nakladnik Fraktura, koji od 2003.

Grad u zrcalu je magnum opus Mirka Kovača, krunski biser u nizu njegovih djela, roman koji je vrijedilo čekati jer u njemu se u cijelosti ostvaruje misao da je naš život ono čega se sjećamo, a ne ono ... U sklopu 5. zagrebačkog sajma knjiga (ZSK) u zagrebačkoj knjižari Profil Megastore u ponedjeljak je predstavljena knjiga književnika Mirka Kovača "Grad u zrcalu".

POVEZANE KNJIGE