Pričaj mi o njoj

Pričaj mi o njoj - Baretić,Renato | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baretić,Renato
DIMENZIJA
7,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Pričaj mi o njoj.pdf
ISBN
4639212350144

OPIS

Premda potpuno drukčiji od peterostruko ovjenčanog Osmog povjerenika, i ovaj nam roman predstavlja Renata Baretića kao majstora jezika – posebice dijalekata – dijaloga i lapidarnog, diskretnog pripovijedanja priče u kojoj će mnogi čitatelj dobiti priliku za prepoznavanje i zamišljanje svoje tajne, totalno drukčije od drugih.Samo jedan nesmotreni (ali i neizbježni!) korak na sudskom hodniku bit će dovoljan da odvjetnika Tomu, supruga nestale ratne heroine, i novinarku Anitu uvuče u vrtlog zabranjene privlačnosti, u ljubljenja i gubljenja; u ljubavni trokut udvoje. Svoj život u skrivanju, u vrijeme redukcija struje i zračnih uzbuna u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj ra(t)nih devedesetih, kao da nam pripovijedaju sami junaci, razgovarajući između poljubaca i prepirki, užitaka i užasâ. Izmaštavši još jednu priču stvarniju od života, Baretić se opet (a sve kao da neće) poigrava čitateljevim emocijama, stavovima i predrasudama, tjerajući ga na sve brže putovanje prema posljednjoj st(r)anici, nakon koje… Renato Baretić rođen je 1963. u Zagrebu, gdje nešto kasnije takorekuć diplomira komparativnu književnost i fonetiku. Od 1983. radi kao novinar u brojnim listovima, najviše u Slobodnoj Dalmaciji i njenim izdanjima. Objavio je zbirke pjesama Riječi iz džepova (1998.) i Kome ćemo slati razglednice (2005.), izbor iz TV-kolumni Kadrovi kadra (2005.), te roman Osmi povjerenik (2003.), za koji je 2004. primio pet nacionalnih književnih nagrada. Uz Ivicu Ivaniševića i Antu Tomića, koscenarist je TV-serije Novo doba i igranog filma Što je muškarac bez brkova. S njima dvojicom i drugim autorima sudjelovao je u nizu kolektivnih književnih i publicističkih projekata. U cijelosti ili u fragmentima, književna su mu djela prevedena na makedonski, slovenski, njemački, engleski i ukrajinski jezik, a Osmi povjerenik doživio je i dramatizaciju na sceni HNK Split. Renato Baretić živi i radi u Splitu, gdje je muž Maji i otac Katarini i Jakovu. e-mail: [email protected]

Ovaj predmet može biti dostavljen na tvoju kućnu adresu. n nico_moon Svi oglasi ovog oglašivača Pošalji poruku Oglas objavljen 23.08.2020.

SBPeriskop, Darija Mataić Agičić, 5.5.2013. Čitati roman nakon prethodnika koji je pokupio pet nacionalnih nagrada i smjestio se na zavidno mjesto hrvatske književne scene, uvijek ima dozu vaganja, kompariranja i očekivanja, uz pretpostavku kako i od jako dobrog može biti bolje. 🎵Muzika: Nenad Jovanović Blizanac🎵Tekst: Jovana Radosavljević🎵Aranžman: Predrag Jovanović BlizanacZvanični Portal Grand Production-a: http://grand ... Početna > Knjige > Proza > Pričaj mi o njoj Pričaj mi o njoj.

POVEZANE KNJIGE