O ljudskoj slobodi

O ljudskoj slobodi - Nida-Rumelin, Julian | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nida-Rumelin, Julian
DIMENZIJA
7,10 MB
NAZIV DATOTEKE
O ljudskoj slobodi.pdf
ISBN
4742702957252

OPIS

Pet eseja ove knjige bave se jednim od najstarijih filozofskih problema, ljudskom slobodom. Na naš subjektivni osjećaj da smo slobodni, da možemo djelovati ovako, ali i drukčije, gledalo se još u antici u opreci spram prirodnih zakonitosti. Čovjek kao dio prirode, činilo se, primjerice, stoicima, podčinjen je njenim zakonima, koji vrijede bez iznimke, ali on je istom i pokretač svojih postupaka i kao takav odgovoran za svoje djelovanje. Druge škole mišljenja pobijale su mogućnost da je oboje moguće u isti mah. Čovjek ili nije u potpunosti podčinjen zakonima prirode, ili nije slobodan o onome što čini, pa tako nije ni odgovoran. Nekima će se učiniti skandaloznim da se filozofija vise od dvije tisuće godina kasnije još uvijek muči s tim problemom, u najnovije doba Čak i posebno intenzivno. Na to se, međutim, može gledati i kao na neprestance obnavljan pokušaj čovjeka da o sebi samom stvori sliku koju bi mogao uskladiti sa svojom slikom svijeta. Subjektivno i objektivno motrište dospijevaju pritom u stanje napetosti, koje u neprestanim pokušajima da bude razriješeno prisiljava da se razjasni ono na što gledamo kao na specifično ljudsko.

27.veljača.2021. Knjige - Filozofija-ostalo .

Lijepo je pročitati ove izreke, prije nego što počnu mijenjati svoje živote na bolje. U ovom članku prikazani su najživlji citati o ljudskoj slobodi. katekizam o ljudskoj slobodi Što više činimo dobro, tim smo slobodniji - izabrati zlo vodi u ropstvo Kristova milost nije u suprotnosti s našom slobodom, kad je ova u skladu s osjećajem za istinu i dobro što ga je Bog stavio u ljudsko srce. ćem zborniku, o kojem će svakako biti još dosta govora.

POVEZANE KNJIGE