Gospodin bezimeni

Gospodin bezimeni - Vujičić, Kristijan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujičić, Kristijan
DIMENZIJA
9,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospodin bezimeni.pdf
ISBN
6914766974126

OPIS

On je intelektualna kurva koja prodaje svoj um za usputne književno-filozofske razgovore na večerama zagrebačkih elitnih krugova. Premda dobro zarađuje, smatra da ga je društvo odbacilo i da je višak. Zbog toga prezire ljude te se uvjerava da nije u stanju voljeti. Istodobno, pokušava postati čovjek bez osjećaja, bez straha, bez prošlosti – čovjek bez imena. U svojoj podvojenosti uzima i ime koje su mu bezobzirni ljudi nadjenuli u domu za napuštenu djecu: Gospodin Bezimeni. Tom imenu pridaje snagu druge osobe: jače, inteligentnije i sklonije zlu. Zato, kada čini nešto što u svojoj dubini ne osjeća prirodnim, čini to kao Bezimeni. Cilj ovoga čovjeka postaje potpuno oslobođenje, za što je potrebno, smatra on, prije svega osloboditi se ljubavi. Kada u njegov život uđe Zlatokosa, djevojka koja ga je jedina spremna voljeti, Bezimeni gubi i ono malo preostale kontrole nad sobom… te je odluči podijeliti s ljudima. U ovom beskompromisnom romanu, čija radnja se odvija na grčkom otoku Rodos, u Zagrebu i New Yorku, autor nas svojim istančanim i britkim stilom odvodi s onu stranu raspoznavanja dobra i zla. Pratimo potpuno raspadanje Gospodina Bezimenoga, koji sve više postaje ljudsko biće koje odbija biti osoba. Iako je za njega kasno, čitajući roman shvaćamo da mržnja nije i ne može biti odgovor. Zato je ovo priča o potrazi za ljubavlju. Izrezanoj na komadiće i konzerviranoj za budućnost. Pet poglavlja (Uvodne napomene o nastajanju; Priča o bezimenosti; Priča o ljubavi; Priča o odvratnosti; Završne napomene o nestajanju) romana Gospodin Bezimeni Kristijana Vujičića sastavljeno je od oporih i mekih, ponekad neobično tjeskobnih i dirljivih fragmenata. Roman na nekim mjestima postaje tako nalik fantastici smještanoj uz realni svijet, u drugi svijet u kojemu, uz ljudska bića, žive i rijetke osjećajne vrste. Helena Sablić Tomić, iz pogovora

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC MARCXML +Wish lista +Rezervacija .

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Gospodin Bezimeni je djelo autora Kristijan Vujičić, nakladnika Naklada Ljevak. Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. Objavio je romane: "Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča (napisan u suradnji sa Željkom Špoljarom, Nagrada Kiklop 2006.), "Gospodin Bezimeni" (uži izbor za Nagradu "Fran Galović" 2007.), "Udruženje za mravlje igre" (uži izbor za Nagradu SFERA 2009.), "Ponavljanje: zaigranost proljeća i života ... Kristijan Vujičić : Gospodin Bezimeni Održava se 01.01.1901.

POVEZANE KNJIGE