Tibetanska knjiga snova i sanjanja

Tibetanska knjiga snova i sanjanja - Wangyal Rinpoche, Tenzin | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wangyal Rinpoche, Tenzin
DIMENZIJA
5,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Tibetanska knjiga snova i sanjanja.pdf
ISBN
6425613146310

OPIS

Trećinu života provedemo spavajući. Svaki nam dan završava isto. Zatvaramo oči i nestajemo u tami. Činimo to bez straha, premda nestaje sve ono što poznajemo kao ja. Nakon kratkotrajnog razdoblja pojavljuju se slike, a s njima i naš osjećaj samosvijesti. Ponovno postojimo u prividno ograničenom svjetlu sna. Svake noći sudjelujemo u tim najdubljim misterijima, krečući se od jedne iskustvene dimenzije do druge, gubeći osjećaj o sebi i ponovno se pronalazeći, a ipak sve to uzimamo zdravo za gotovo. Budimo se ujutro i nastavljamo stvaran život, ali u određenom smislu još uvijek spavamo i sanjamo. Glavna tema ove knjige je njegovanje veće budnosti tijekom svakodnevnog životnog trenutka. Najbolje je shvatiti je kao praktični priručnik, vodič kroz yoge bon-budustičkih tradicija Tibeta koje koriste snove za postizanje oslobođenja od običnog života i koje iste koriste za buđenje iz neznanja. Potpunim razvitkom ove sposobnosti otkrit ćemo da nam je život u budnom stanju i u snu lakši, ugodniji i zahvalniji. Također ćemo se pripremiti za postizanje oslobođenja u prijelaznom stanju nakon smrti.

Najbolje ju je shvatiti kao praktični priručnik, vodič kroz yoge bon-budustičkih tradicija Tibeta koje koriste snove za postizanje oslobođenja od običnog života i koje iste… Tibetanska knjiga mrtvih tek je jedna od orijentalnih slastica koja se ponudila da utaži vječnu čovjekovu glad za onostranim, a njezina popularnost, i među kršćanskim čitateljima, nuka nas da o njoj napišemo koju riječ. Tibetanska knjiga mrtvih po svom sadržaju i ulozi nije ni približno jedinstvena kakvom ju se u javnosti predstavlja. Tibetanska knjiga snova i sanjanja.

83. Holističko zdravlje / Swami Rama ; [prijevod Jurica Medved] 2007.

POVEZANE KNJIGE