Psihosocijalna onkologija i rehabilitacija

Psihosocijalna onkologija i rehabilitacija - Prstačić, Miroslav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prstačić, Miroslav
DIMENZIJA
3,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihosocijalna onkologija i rehabilitacija.pdf
ISBN
7713627514051

OPIS

Dijagnostika, a posebice liječenje zloćudnih bolesti povezana je s najagresivnijim oblicima liječenja, što podrazumijeva primjenu najradikalnijih i često mutilirajućih kirurških zahvata na ljudskom tijelu, primjenu citostatika i zračenja, a što također utječe i na psihoemocionalne i psihosocijalne oblike ponašanja u osobe. Stoga se u svijetu odnedavna počela razvijati najmlađa multidisciplinarna onkološka struka – psihosocijalna onkologija koja primjenom spoznaja iz različitih disciplina ima za cilj očuvanje cjelovitog integriteta oboljele osobe od raka s naglaskom na očuvanju tjelesnog i posebno mentalnog zdravlja, te na potpunu rehabilitaciju, tj. potpun oporavak odnosno čim brži povratak u obitelj i na radno mjesto. Djelatnost Hrvatske udruge za psihosocijalnu onkologiju, na čelu s prof. dr. Miroslavom Prstačićem, je raznolika i vrlo bogata, a temelji se na unaprjeđivanju razumijevanja medicinskih, psiholoških, socijalnih i etičkih aspekata u liječenju i rehabilitaciji oboljelih od malignih bolesti, s naglaskom na pružanju različitih oblika psihoemocionalne i psihosocijalne podrške bolesnicima i članovima njihovih obitelji kao i na razvijanju novih komplementarnih i suportivnih terapijskih pristupa, kliničkih i znanstvenih interdisciplinarnih istraživanja. Hrvatska liga protiv raka tijesno surađuje s Hrvatskom udrugom za psihosocijalnu onkologiju i Odsjekom za studij motoričkih poremećaja, kroničnih bolesti i art terapija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kruna ove uspješne suradnje bilo je i koncipiranje projekta i simboličko otvorenje Centra za psihosocijalnu onkologiju i rehabilitaciju u prostorijama Hrvatske lige protiv raka i klinike za tumore. Godine zajedničke suradnje urodile su još jednim plodom – ovom knjigom u dvojezičnom izdanju (na hrvatskom i engleskom jeziku), prvom takve vrste u Hrvatskoj pod naslovom „Psihosocijalna onkologija i rehabilitacija“ urednika i autora prof. dr. Miroslava Prstačića i prof. dr. Ruže Sabol. Ova knjiga će pomoći brojnim stručnjacima koji se susreću s ovom problematikom, kao i mnogim osobama koje su bile ili jesu u doticaju s bolesnicima koji boluju od zloćudnih bolesti.

zvanje psihodramskog terapeuta i licenca ECP (European Certificate for ... Mogli biste dobiti više rezultata ako prilagodite pojam pretraživanja. pokušajte koristiti neizravno pretraživanje (podudaranje) kako biste obuhvatili slične oblike riječi ili pojma.: (("Rak dojke Karcinom dojke Psihosocijalna onkologija Sofrologija Rehabilitacija Kreativna terapija") OR ("Rak dojke Karcinom dojke Psihosocijalna antologija Sofrologija Rehabilitacija Kreativna terapija"))~. Psihosocijalna rehabilitacija sastavni je dio liječenja osoba oboljelih od duševnih bolesti.

0 out of 5 (0) autor: Miroslav Prstačić,Ruža Sabol broj stranica: 164 godina izdanja: 2006. vrsta uveza: meki dimenzije knjige širina i visina: 16×23 cm jezik: hrvatski. Recenzije za PSIHOSOCIJALNA ONKOLOGIJA I REHABILITACIJA.

POVEZANE KNJIGE