Metodologija istraživanja dječjega jezika

Metodologija istraživanja dječjega jezika - Kuvač, Jelena | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kuvač, Jelena
DIMENZIJA
8,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Metodologija istraživanja dječjega jezika.pdf
ISBN
7646318054523

OPIS

U logopediji je odavno jasno da se jezičnim teškoćama ne može pristupati a da se ne znaju obrasci uredna jezično-govornoga razvoja, da se ne mogu oblikovati dobri jezični materijali ne poznajemo li spoznajne i jezične pokazatelje djece i odraslih u razilčitoj kronološkoj dobi. Stoga se dobra jezična terapija i odgovarajući jezični materijali mogu razviti isključivo na psiholingvističkim opisima i normama. Dobri se i djeci prihvatljivi udžbenici i nastavni programi mogu oblikovati samo ako poznajemo djetetove jezične i spoznajne mogućnosti. S obrazovnim se lingvistikom psiholingvistika uspješno susrela u dvogodišnjem projektu “Tempus: Komunikacijska kompetencija u višejezičnoj sredini”. U sklopu toga projekta teorijski se, ali i praktično, pokazalo kako bi trebalo pristupati djeci u prvom razredu osnovne škole, kakve jezične sadržaje postavljati pred djecu, kakva očekivanja imati od učitelja te kakve je promjene nužno učiniti na svim razinama obrazovnoga sustava, od predškolske do visokoškolske rzaine. Ovaj je projekt samo primjer kako bi se trebale prožimati različite, ali ipak usko povezane discipline i to ne samo teorijski nego i u praksi.

Lokacija: • Institut za hrvatski jezik ... Velik je naglasak na etičke aspekte istraživanja, a dodatno je duboko razvijen osjećaj osobne odgovornosti ↦ poduzimanje zajedničkih političkih akcija s ispitanicima (npr. feministička istraživanja, istraživanja vezana za obiteljsko nasilje, zlostavljanje itd.). Recenzija, Prikaz slučaja O postupcima prikupljanja, obrade i tumačenja dječjega jezika (Jelena Kuvač i Marijan Palmović: Metodologija istraživanja dječjega jezika, Naklada Slap, Jastrebarsko, 2007.) S obrazovnom se lingvistikom psiholingvistika uspješno susrela u dvogodišnjem projektu "Tempus: Komunikacijska kompetencija u višejezičnoj sredini". Toggle navigation ... Metodologija istraživanja dječjega jezika Jelena Kuvač, Marijan Palmovi ć.

Knjiga predstavlja izniman doprinos metodologiji istraživanja dječjega jezika, jer potreba za njom ... Metodologija istraživanja dječjega jezika Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE