Zašto baš ja

Zašto baš ja - Kovačević, Hrvoje Buljan-Flander, Gordana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačević, Hrvoje Buljan-Flander, Gordana
DIMENZIJA
6,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto baš ja.pdf
ISBN
3802471347946

OPIS

Knjiga o nasilju među djecom Zašto baš ja namjenjena je djeci osnovnoškolske dobi, a predstavlja roman o nasilju među djecom, no uz tekst romana, knjiga sadrži i veliki broj kraćih stručnih tekstova vezanih uz problem vršnjačkog nasilja, kao i niz praktičnih uputa djeci o tome kako se ponašati ukoliko se nađu u situaciji nasilja među djecom. Prva knjiga o nasilju među djecom u Hrvatskoj nudi sve potrebne informacije o ovoj osjetljivoj temi. Opremljena je ilustracijama u boji s podrobnim prikazom, praktičnim uputama i smjernicama istaknute stručnjakinje za vršnjačko nasilje Gordane Buljan-Flander te pristupačnim i zanimljivim književnim tekstom mladog autora Hrvoja Kovačevića. Knjiga je namijenjena roditeljima, učiteljima a ponajvše djeci žrtvama nasilja ili nasilnicima. Učitelji će u njoj pronaći upute kako prepoznati žrtve vršnjačkog nasilja, kako se aktivirati u borbi protiv nasilja, kako poučiti učenike da reagiraju kod pojave nasilja, te intervenirati na razini škole. Praktične upute prikazane su kroz zasebne cjeline koje govore kako: – Prepoznati žrtve – Pristupiti svim incidentima ozbiljno – Aktivirati se u borbi protiv nasilja – Poučiti učenike da reagiraju pri pojavi vršnjačkog nasilja – Intervenirati na razini škole Roditelji pomoću niza uputa i savjeta mogu naučiti kako postupiti u slučaju kad im je dijete izloženo nasilju u školi ili je čak samo nasilno. Praktične upute prikazane su i kroz dvije zasebne cjeline: – O nužnosti roditeljske prisutnosti u djetetovu životu – O zabrani primjene fizičkoga nasilja Kroz brojne primjere situacija iz svakodnevnog života koje uključuju nasilje, te slikovitim ilustracijama, djeci će pomoći savjetima i sugestijama – kako za žrtve tako i za počinitelje nasilja.

Ono po čemu se ja razlikujem je to što u posao zaista unosim entuzijazam i dajem sve od sebe da zadatke odradim najbolje što mogu. Evo primjerice, imam četvero braće i sestara.

i do sada je ostao najkomercijalniji Vannin album u solo ka... U rješavanju pitanja "zašto baš ja" puno mi je pomogla nedavno jedna knjiga u kojoj sam našao rečenicu koja ide nekako ovako: "nakon što sam se godinama mučio sa pitanjem zašto baš ja, prihvatio sam da imam sudbinski zadatak da radim ovo što radim i od tada mi je lakše (liječi ljude nakon što je prošao katarzu)". Ovaj video je namenjen u svrhe prijave za Youtube školu 2.0 Kraj Endžinog boravka u području velike tame, za koje je zaključila da je pakao - u smislu stanja uma a ne uobičajenih predstava koje o njemu imamo, približavao se kraju. Pokazano joj je da bi… Kraj Endžinog boravka u području velike tame, za koje je zaključila da je pakao - u smislu stanja uma a ne uobičajenih predstava koje o njemu imamo, približavao se kraju.

POVEZANE KNJIGE