Pravilna prehrana – osnova zdravog života

Pravilna prehrana – osnova zdravog života - Sharon, Michael | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sharon, Michael
DIMENZIJA
3,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravilna prehrana – osnova zdravog života.pdf
ISBN
1294189753965

OPIS

Knjiga sadrži sveobuhvatan rječnik hranjivih tvari A-Ž s kvalitetnim objašnjenjem pojmova Danas vlada opći trend povratak prirodi. Odbacuje se prerađena i uzima jednostavna prirodna hrana. Postoji opća svijest da zdrava hrana i razumne prehrambene navike mogu sigurno, prikladno i bez ikakvih štetnih nuspojava spriječiti ili čak i izliječiti mnoge bolesti. Tržište zdravom hranom cvjeta, nudi obilje cjelovite hrane (prirodna hrana koja sadrži veću koncentraciju hranjivih tvari od obične hrane) i dijetalnih nadopuna. Sve se više ljudi okreće vegetarijanstvu i makrobiotičkoj prehrani. No čak i među ljudima koji više vole tradicionalnu kombinaciju hrane, sve je više zainteresiranih za prirodnu, holističku ili biološku prehranu. Ova bi vas knjiga trebala potaknuti na istraživanje zanimljivih aspekata prehrane i pripremiti vas na preuzimanje potpune kontrole nad svojim zdravljem. Pomoći će vam da se upoznate s najprikladnijom zdravom hranom, ljkovitim biljem, hranjivim sastojcima i dijetama koje će goditi vašem tijelu i duši. Pomoći će vam da odolijevate bolestima i uživate veću vitalnost i dobro zdravlje.

Bez tri temelja pravilne prehrane koji uključuju ravnotežu, umjerenost i raznolikost, postoji mogućnost da nećete imati dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti, a zdravlje izlažete riziku. Pravilna prehrana preduvjet je zdravog i dugovječnog života, dobrog izgleda, ali i dobrog raspoloženja. Prema brojnim znanstvenim i nutricionističkim spoznajama to znači dostatan, ne preveliki unos uravnoteženih količina ugljikohidrata, bjelančevina, masnoća, vitamina, minerala i balastnih tvari uz dostatan unos tekućine. utjecaj na zdravlje tokom cijelog života svakog pojedinca ima prehrana.

nastavnik sam radi na osvještavanju zdravog života ... odabir namirnica i pravilna prehrana mogu prevenirati mnoge zdravstvene probleme (Pandžić, 2015). Pravilna prehrana .

POVEZANE KNJIGE