Kad slučajnost odlučuje

Kad slučajnost odlučuje - Aczel, Amir D. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aczel, Amir D.
DIMENZIJA
12,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Kad slučajnost odlučuje.pdf
ISBN
8672385615460

OPIS

U ovoj knjizi poznati američki matematičar A. Aczel objašnjava na vrlo popularan i razumljiv način teoriju vjerojatnosti – granu matematike koja se bavi izračunavanjem vjerojatnosti nekog nasumičnog, slučajnog događaja, sretnog ili nesretnog. Ono što se u svakodnevnom govoru podrazumijeva pod pojmom «imati (nemati) sreću» ima svoje matematičke korijene. Kako povećati izglede da vas prati sreća, a ne peh u životu. Zašto neki ljudi «imaju sreće», a neki ne? Kako to da se sreća u obliku dobitka na lotu nekome (nezasluženo) nasmiješi, a drugome naruga (također nezasluženo) u obliku smrtonosne bolest. Ova će nam knjiga pomoći da razumijemo matematiku koja stoji iza blizanaca sreća-nesreća, starijih od čovjeka.

190.ep - utorak 6. ožujka Slijedeći tragove, Nazmi se suočava s Lejlom ne bi li se obračunao s njome.

Aczel Kategorija: Matematika Vodič kroz igre na sreću, burzovna ulaganja, ljubav i zapravo o svemu. Rječnik zanimljivih i neobičnih brojeva David Wells Kategorija: Znanost Ovo je prvo hrvatsko izdanje poznatog Penguinovo rječnika zanimljivih i neobičnih brojeva, koje je već doživjelo brojna izdanja.

POVEZANE KNJIGE