Lažna zora

Lažna zora - Gray, John | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gray, John
DIMENZIJA
3,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Lažna zora.pdf
ISBN
7405552330633

OPIS

Lažna zora: Iluzije globalnog kapitalizma Knjiga je snažna analiza rastuće nestabilnosti globalnog kapitalizma, što predstavlja veliku opasnost za budućnost svjetske ekonomije. Autor pokazuje da je neoliberalistički projekt čiji je cilj svjetska gospodarska i politička dominacija. Taj projekt koji ne vodi računa o interesima malih, traži uporabu goleme sile za uspostavu i održanje. Unatoč očitih aspiracijama za takvu vrstu svjetske dominacije velike zapadne sile po svojoj demokratskoj tradiciji i kulturnom pluralizmu nisu posebno pogodan nositelj takvih projekata. Poruka Grayeve knjige osobito je relevantna za zemlje u tranziciji koje prolaze kroz duboke reforme gospodarskih i socijalnih institucija kao i znatne promjene svojih kulturnih vrijednosti i orijentacija. Gray odbacuje interpretaciju liberalizma kao instrument racionalnog dogovora o idealnom uređenju svijeta po jedinstvenom konceptu i obrascu. Uvjeren da će svijet uvijek biti različit Gray poziva na uspostavu modusa vivendi, razumnog kompromisa o zajedničkom životu u različitostima.

... Safet Kuduzović Škola Kur'ana "Bistri izvor" Sarajevo - 21-6-2013 Pitanja i odgovori za sestre Šta je lažna zora. John Gray, profesor povijesti europske misli na Londonskoj školi ekonomskih i političkih znanosti, jedan od najangažiranijih analitičara i kritičara teorije i prakse neoliberalne politike svjetskog globalnog kapitalizma, knjigu temelji na teorijskoj elaboraciji svoje kritike liberalne doktrine. Kratki sadržaj: 1.

Što je to samosvijest suvremenog svijeta? Tolerancija nasilja i zlouporaba moći u vrijeme mira, EI, Zagtreb, 1999. Dijalog o nacizmu i globalizaciji, Zagreb - Salzburg - Paris, izdanje "Adamić", Rijeka, 1998.

POVEZANE KNJIGE