Leksikon svjetske književnosti – pisci

Leksikon svjetske književnosti – pisci Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
5,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon svjetske književnosti – pisci.pdf
ISBN
3222299315386

OPIS

glavna urednica Dunja Detoni-Dujmić Leksikon svjetske književnosti-Pisci donosi 2 700 natuknica o piscima iz stotinjak književnosti , uključujući hrvatsku. Nadovezuje se na Leksikon svjetske književnosti-Djela i zaokružuje projekt kojim se daje faktografski provjerena i vrijednosno pouzdana slika o tvorcima i nositeljima književnog života u svijetu od početaka pismenosti do prvih godina 21. stoljeća. Izbor pisaca proveden je prema estetskom načelu književne vrijednosti u nacionalnim ili svjetskim razmjerima. Biografski podaci pisaca doneseni su u opsegu koji upućuje na književni tekst: za pisce čiji su život i djelo nerazdvojni natuknica je sustavno prožeta životopisnom građom. Književna se djelatnost prati kronološki i po žanrovima. Navode se sva važnija djela kojih se naslovi daju u hrvatskom prijevodu, uz navođenje izvornika i godine prvog izdanja.

stoljeća. Izbor pisaca proveden je prema estetskom načelu književne ... Opis.

MARC zapis - ID: 5366 ... Leksikon svjetske književnosti : pisci Glavna urednica: Dunja Detoni-Dujmić Nakladnik: Školska knjiga Zagreb 2005. 1249 str.

POVEZANE KNJIGE