Princ Valiant br. 3

Princ Valiant br. 3 - Foster, Harold R. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Foster, Harold R.
DIMENZIJA
8,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Princ Valiant br. 3.pdf
ISBN
9462943782393

OPIS

Svjetski poznat i omiljen strip o pustolovinama princa Valianta, koji živi u doba kralja Artura i vitez je Okruglog stola. Odličan crtež, napeta radnja i ljudskost Fosterova epa, osigurali su mu istaknuto mjesto na strip sceni, a autoru pribavili brojne svjetski značajne nagrade. 1954.g. na osnovu stripa snimljen je film. U trećem svesku stripa potjeru za otetim mačem Valiant uspješno privodi kraju u Jeruzalemu, a dotadašnji neprijatelj postaje mu prijateljem. Nastavljajući potragu za Aletom, kraljicom Maglenih otoka, Valiantupada u avanturu s gusarima. Nalazi Aletu, no zbog kobnog nesporazuma napušta njen otok nesretan i razočaran. Na putu prema Camelotu, u atenskoj luci sreće Vikinga Boltara i ploveći s njim doživi avanturu u Africi. Napokon stiže u Camelot, zajedno s vitezom Gawainom kojeg je usput izbavio iz zatočeništva. Dočekuju ga pripreme za rat, a poslije uspješno okončanih borbi sa Vikinzima i Piktima, naš vitez kreće u Thulu, posjetiti oca. Nakon burne plovidbe zaustavi se u Trondheimu.

Još kao dječaku, Valiantu je najavljeno da ga čekaju brojne avanture, velike bitke te da nikada neće ... Princ Valijant je rođen 433. godine, kao sin kralja Aguara u skandinavskoj Tuli, na krajnjem severu tada poznatog sveta.

U to je vrijeme knjiga Tarzan među majmunima bila bestseler i imao sam tu sreću da me odaberu kako bih je pretvorio u strip za dnevne novine. Nakon knjige, nekoliko Harold R.

POVEZANE KNJIGE