O nastajanju i nestajanju

O nastajanju i nestajanju - Jurić, Hrvoje | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jurić, Hrvoje
DIMENZIJA
11,53 MB
NAZIV DATOTEKE
O nastajanju i nestajanju.pdf
ISBN
9816886962862

OPIS

Poetske crtice Hrvoja Jurića osamljeni su primjer refleksivnosti koja uspijeva apstraktno učiniti konkretnim, lirskog racionalizma koji u svakodnevno privodi filozofsko. To su nove pjesme na starim osnovama, klasika prelomljena kroz ležernost iskaza, istodobna napregnutost i pomirenost, šank i ekumena…Ukratko, sve na jednome mjestu, sažeto i nenametljivo, poezija koja se pojavljuje kao integralan dio života.

Nakladnik: AGM; 02/2006. 132, meki uvez; ISBN 9531742634; Cijena: 49.00 kn; Cijene knjiga samo su informativnog karaktera.

Aristotel nastoji da pruži odgovore na pitanja o pranačelu, odnosno o večitosti elemenata i načinu njihovog nastanka, produbljujući uvid u pojmove dodira, delovanja, trpljenja i mešanja, ali pre svega bavi se kretanjem u prirodi: nastajanjem i nestajanjem, promenom kvaliteta, rastom i opadanjem ... Aristotelovo delo O nastajanju i nestajanju pripada segmentu spisa koji se nazivaju esoteričkim spisima i koji su pisani za uži krug obrazovanih čitalaca. Aristotel nastoji da pruži odgovore na pitanja o pranačelu, odnosno o večitosti elemenata i načinu njihovog nastanka, produbljujući uvid u pojmove dodira, delovanja, trpljenja i ... Hrvoje Jurić.

POVEZANE KNJIGE