Astronomija 1

Astronomija 1 - Vujnović, Vladis | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujnović, Vladis
DIMENZIJA
5,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Astronomija 1.pdf
ISBN
7646568267985

OPIS

Osnove astronomije i planetski sustavOva knjiga o astronomiji započinje upoznavanjem zvjezdanog neba. Punoću astronomije iskusit ćemo samo tako da se uputimo u prirodu, na mjesto gdje se vide astronomske pojave. Bez obzira na to što nas to vuče da upoznamo svijet, potrebno je snaći se u mnoštvu objekata. Živimo u svemiru, njegov smo dio i upoznavanje svemirskih tijela nije samo udovoljavanje pukoj znatiželji, već je sve više i smisao široke praktične aktivnosti Prva četiri poglavlja ove knjige daju spoznajne, geometrijske i fizičke osnove: 1. upoznavanje sa zvjezdanim nebom, 2. pregled metoda kojima se odredio položaj Zemlje u prostoru, 3. tumač pojava uzrokovanih gibanjima Zemlje u prostoru, 4. odnos svemirskih tijela sa stajališta gravitacijske interakcije. Fizičko stanje i gibanja tijela planetnog sustava obrađuju daljnja četiri poglavlja: 5. Mjesec, 6. Zemljina skupina planeta, 7. mala tijela, 8. Jupiterova skupina planeta. Priručnik namijenjen studentima fizike i geografije kao i učenicima srednjih škola za učenje osnova astronomije.

godine nisu bili prividno toliko blizu, ne propustite ih pogledati sutra, 21.12.2020. godine, odmah nakon zalaska sunca. Astronomija 1 Priručnik namijenjen studentima fizike i geografije kao i učenicima srednjih škola za učenje osnova astronomije. Astronomija 1 je priručnik namijenjen studentima fizike i geografije kao i učenicima srednjih škola za učenje osnova astronomije. 1.

-525. g.pr.Kr.)-opisuje razlike između planeta i zvijezda-uvodi pojam "nebeska sfera" Platon (pravo ime Aristokle) (585.

POVEZANE KNJIGE