Steroidi

Steroidi - Phillips, Nathaniel W. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Phillips, Nathaniel W.
DIMENZIJA
8,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Steroidi.pdf
ISBN
9310948160707

OPIS

Uzimanje steroida još je uvijek najkontroverznije pitanje u povijesti sporta. Nastavljamo nagrađivati sportaše za njihove izvanredne nastupe i pojedince koji prikazuju estetsko savršenstvo dok istodobno osuđujemo sportaše za uzimanje narkotika kako bi postigli te kvalitete. Zbog propagande, pogrešnih informacija i neosnovanih laži koje iznose mediji, činjenice vezane uz uzimanje narkotika od strane sportaša ostaju nepoznate široj javnosti kao i većini sportaša. Sami steroidi moraju se uzimati u umjereno visokim količinama kako bi bilo djelotvorni. S tako postavljenim varijablama dokumentiran je porast u mišićnoj masti, težini, tijela, snazi i izdržljivosti, kao i smanjenje tjelesnih masnoća te brži oporavak. Sportski odbori priznaju te činjenice i tumače ih kao mišljenje da uzimatelji steroida imaju nepravednu prednost. Iapk, ti su sportaši u nepovoljnijem položaju. Institucija testiranja steroida s ciljem da se spriječi uzimanje narkotika u sportu, samo je povećala raznovrsnost korištenja droga. Sportaši su počeli uzimati velike količine novih narkotika u namjeri da prođu na doping kontroli. Kontrola problema je izostala. Prisiljeni na uzimanje ovih narkotika, a spriječeni u toj namjeri od strane liječnika i raznoraznih stručnjaka, sportaši sve češće nabavljaju potrebne steroide na protuzakonite načine i uzimaju ih po uputama kolega i ostalih konzumenata. Pogrešno informirani i neuki korisnici često ostaju bez rezultata, a u nekim slučajevima riskiraju svoje zdravlje slijepo eksperimentirajući sa steroidima. SADRŽAJ: Određenje problema Steroidi Važni pojmovi i termini Značajke narkotika Teorije ciklusa Injekcije steroida Imitati steroida Meksička veza Europski odmor Pravne činjenice Nuspojave Krvna slika Najčešće pogreške Zašto steroidi? Trening za veličinu Prehrana za masu Visoko-niska ugljikohidratna prehrana Nadomjesci steroida Iskustvo sportaša Intervju s pobjednicima Iskazi istraživanja Razmatranja kažu Pitanja i odgovori Buduća popularnost

Steroidi sadrže ugljenični skelet ciklopentanoperhidrofenantrena: . R' i R'' su kod većine steroida metil grupe, a R je neki ugljovodonični niz, dok je X hidroksilna grupa (kod sterola, sterina) ili keto grupa. "Anabolički steroidi zajednički je naziv za sintetičke tvari srodne muškim spolnim hormonima (androgeni).

Anabolički steroidi su lijekovi stvoreni na temelju testosterona, dizajnirani tako da imaju smanjeni androgeni, a povećani anabolički učinak. Namijenjeni su liječenju teških bolesnika koji fizički propadaju, poput starijih, kroničnih bolesnika, ljudi s AIDSom ili nakon operacija i duge imobilizacije. Topički steroidi - za topikalnu primjenu na koži, očima i mukoznim membranama.

POVEZANE KNJIGE