Križarski mir

Križarski mir - Mastnak, Tomaž | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mastnak, Tomaž
DIMENZIJA
12,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Križarski mir.pdf
ISBN
4291254286838

OPIS

Kršćanstvo, muslimanski svijet i zapadni politički poredakTrasirajući ideje i zbivanja koji su doveli do prvog križarskog rata, Mastnak iznova pokazuje kako su muslimani od kršćanstva napravili neprijatelja istim ideološkim mehanizmima koji su ujedinili kršćansko društvo u bratstvo i mir. Izvanredno djelo koje se uspješno bavi povijesnom pojavom koja je snažno utjecala na današnji svijet. Mastnak uvjerljivo pokazuje kako su križarski ratovi i mirotvorni pokreti bili dva lica jedne medalje i analizira na zanimljiv način kako se ta dinamika odvija od 11. stoljeća do danas.

PRVI KRIŽARSKI RAT Potkraj desetog i početkom jedanaestog stoljeća na teritoriju današnje središnje Francuske zavladao je pax Dei, Božji mir, mirovni pokret vođen u Božje ime koji je doveo do treuga Dei ili Božjega primirja. Potkraj jedanaestog stoljeća, međutim, mirovni napori prouzročili su križarski ... Križarski ratovi pripadaju najvažnijim i najzanimljivijim događajima povijesti.

godine kojeg je predvodio francuski kralj Luj IX. Vrlo brzo po stupanju na afričko tlo Luj umire od kuge, a veći dio vojske oboljeva.

POVEZANE KNJIGE