Lijekovi u prostoru, farmakofori i receptori

Lijekovi u prostoru, farmakofori i receptori - Raos, Raić-Malić, Mintas | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Raos, Raić-Malić, Mintas
DIMENZIJA
4,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Lijekovi u prostoru, farmakofori i receptori.pdf
ISBN
6429355839062

OPIS

Ovaj sveučilišni udžbenik ponajprije je namijenjen studentima poslijediplomskog studija kemije i farmacije koji slušaju kolegije Dizajniranje lijekova, Oblikovanje lijekova, Lijekovi i zaštita bilja i Organski sintetski lijekovi. Sadržaj udžbenika objašnjava mehanizme ljekovitog djelovanja prirodnih i sintetskih spojeva kao i postupke dizajniranja lijekova putem molekularnog modeliranja, a podijeljen je u četiri poglavlja: – Teorija farmakofora (definicije, prikazi), – Stereokemijski temelji djelovanja lijekova, – Priprava enantiomerno čistih spojeva – Primjeri holističkog stereokemijskog pristupa. Nakon svakog poglavlja autori navode literaturu te je čitatelju na taj način omogućeno dopunjavanje opisanog sadržaja kroz relevantne naslove. S obzirom na to da se u tekstu molekularna struktura bioloških molekula i lijekova neprestano povezuje s njihovim farmakološkim djelovanjem, udžbenik osim studentima može poslužiti i svim kemičarima i farmaceutima koji se bave dizajniranjem novih lijekova.

... Lijekovi u prostoru, farmakofori i receptori količina Dodaj u košaricu ISBN: 953031566X Izdavač: Školska knjiga d.d. Područje: Farmacija,farmakologija Uvez: Meki uvez SKU: VBZ-149273 Kategorija: Medicina Jezik: Hrvatski Biblioteka: Školska Knjiga Godina izdanja: 2005 Format: 21,4*27,4 Broj stranica: 232 Lijekovi u prostoru: farmakofori i receptori.

konduktanciju iona, fosforilaciju proteina, transkripciju DNK). Početna / Ured i škola / Knjige i literatura / Knjige / LIJEKOVI U PROSTORU - FARMAKOFORI I RECEPTORI - Nenad Raos, Silvana Raić-Malić, Mladen Mintas Lijekovi u prostoru : farmakofori i receptori Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE