Ginekološka onkologija

Ginekološka onkologija - Babić, Damir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Babić, Damir
DIMENZIJA
6,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Ginekološka onkologija.pdf
ISBN
9088945235221

OPIS

Poznato je da su ženski spolni organi ponajčešće sijelo brojnih i različitih novotvorina, kako zbog brojnih fizioloških mijena tijekom cijeloga života i trudnoće, promjena u premenopauzi i postmenopauzi, tako i zbog brojnih vanjskih onkogenih utjecaja i zdravstvene neprosvijećenosti. Pojavnost i smrtnost od raka ženskih spolnih organa nije samo zdravstveni i epidemiološki nego i socijalni, psihološki i ekonomski problem u čitavome svijetu, što posebice dolazi do izražaja u maloj i ne samo natalitetom siromašnoj zemlji kakva je Hrvatska. Upravo zbog toga bilo je potrebno objaviti ovu knjigu jer je u njoj cjelovito prikazana ova patologija, od prevencije i dijagnostike do svih modaliteta terapije, tim više što do sada u Hrvatskoj nije bilo takvoga štiva.

godine obavlja dužnost voditelja Zavoda ginekološke onkologije Klinike za ginekologiju i porodništvo. Ginekološka onkologija, odnosno novosti u toj grani, zanimaju mnoge žene pa i njihove obitelji. Često nepotrebno umiru žene koje zbog zakašnjelog pregleda i ... Onkologija je specijalizovana disciplina medicine koja se bavi tretmanom kancera i tumora.

Za ovu priču potrebni su detalji. Izgleda kao ružna Pepeljugina sestra u crtiću.

POVEZANE KNJIGE