Dvorci i perivoji Hrvatskog Zagorja /njem.

Dvorci i perivoji Hrvatskog Zagorja /njem. - Obad Šćitaroci, Mladen | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Obad Šćitaroci, Mladen
DIMENZIJA
6,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Dvorci i perivoji Hrvatskog Zagorja /njem..pdf
ISBN
4738381444607

OPIS

SCHLOSSER UND GARTEN DES KROATISCHEN ZAGORJE Bogato ilustrirana monografija obrađuje specifičnu i vrlo vrijednu kulturnu i graditeljsku baštinu Hrvatskog zagorja (52 dvorca i 7 kurija), kojih vrijednost nadilazi nacionalne granice. Zamišljena kao spomen na zagorske dvorce i njihove vlasnike ova knjiga obuhvaća i arhivsku građu (stare planove i fotografije dvoraca). Knjiga je objavljena na njemačkome i engleskom jeziku.

Velika je vrijednost dvoraca, ne samo kao građevine, već i zbog njegov cjelokupnog inventara u pogledu vrijednih slika, portreta, freski, namještaja i drugih značajnih elemenata. knjigu Dvorci i perivoji Hrvatskog zagorja, iz koje inače prenosimo i tekstove i slike u ovoj našoj seriji. Smatrali smo da su te slike vrlo za-nimljive i zato prvi put, osim slika sadašnjeg stanja pojedinog dvorca, objavljujemo nove fotografije i crte-že.

Drugi je razlog proistekao iz posjeta mjestu na kojem je nekad dvorac stajao. Dvorci Hrvatskog zagorja. Objavljeno: 13.

POVEZANE KNJIGE