Američki poljubac

Američki poljubac - Zurl, Marino | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zurl, Marino
DIMENZIJA
10,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Američki poljubac.pdf
ISBN
8115265005960

OPIS

Roman Marina Zurla uzbudljivo je štivo pisano, mišljeno i građeno na dvije razine: sociološkoj i sudbini pojedinca. Sociološki je situiran u one davne, olovne godine netom poslije Drugog svjetskog rata: u pedesete, kada je grupna ideologija naprosto korozirala pojedinca kao osobnost spremnu na veće i smjelije kreativne, vlastite izlete u vertikalnost ideja, mišljenja, pa i emocija. Vrijeme tvrdo, oporo. Tako se u knjizi ono ideološko isprepliće s nabojnom intimom glavnog junaka, malog bibliotekara u gradskoj knjižnici koji, eto, posuđuje ljudima zabranjene knjige zbog kojih će i sam biti društveno ponižen i prokazan. Uz tu motivku događa se paralelno i ljubavna priča, prava drama, između mladog knjižničara i velike (po godinama starije) partijske šefice, direktorice knjižnice. I ta će storija, ilegalno gradirana, na svoj način završiti tjeskobno i tragično.

godine koji je napisao i režirao Roger Kumble, a glavne uloge utjelovili su Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon i Selma Blair. Scena koja je svakako izazvala brojne reakcije javnosti je francuski poljubac dviju glumica, Sarah i Selme. Američki olimpijac Gus Kenworthy u nedjelju na Zimskim olimpijskim igrama nije uspio ponoviti srebro u slopestyleu iz Sočija, ali je njegov povijesni poljubac s dečkom Matthewom Wilkasom uoči natjecanja postao viralan i u tren oka obišao svijet.

MARC zapis - ID: 52217 ... Naručite u VBZ online bookstore-u poznati naslov "Američki poljubac" autora "Zurl, Marino". Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Dostavljamo širom svijeta! Poljubac je dodir usnama kao gesta naklonosti, bezličan pozdrav, izraz poštovanja ili najintenzivniji ljubavni trenutak.

POVEZANE KNJIGE