Moja dalmatinska kuharica

Moja dalmatinska kuharica - Hrabra, Josip | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hrabra, Josip
DIMENZIJA
5,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja dalmatinska kuharica.pdf
ISBN
2646787589500

OPIS

JOSIP HRABRA, poznati zadarski kuhar rodio se 9. veljače 1940. godine u malom ribarskom mjestu Kukljica na otoku Ugljanu. Ugostiteljsku školu pohađao je u Dubrovniku od 1955. do 1958. godine. Nakon završenog školovanja zaposlio se kao kuhar hotela Supetar u Cavtatu, a zatim odlazi u Opatiju u hotel Kvarner. 1960. godine vraća se u Zadar i postaje šef kuhinje hotela Zagreb. Nakon udruživanja hotela i restorana u poduzeće Jedinstvo, kasnije HTP Jadera, kao šef kuhinje radi po najpoznatijim zadarskim hotelima i restoranima: Kolovare, Punta Skala, Riblji restoran, Balkan-grill… Od 1982. godine preuzeo je novootvoreni restoran Tvornice specijalnih alatnih strojeva (SAS) i tu je radio do odlaska u mirovinu 1995. godine.

Naslovnica. Dobro došli gurmanke i gurmani.

Pa kad svaka dalmatinska kuća ima svoj recept za pašticadu onda ga i moja zaslužuje. Prije nego sam se bacila na posao malo sam istražila gradivo.

POVEZANE KNJIGE