Seksualno zlostavljanje djece u Europi

Seksualno zlostavljanje djece u Europi - Herczog, Maria | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Herczog, Maria
DIMENZIJA
7,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Seksualno zlostavljanje djece u Europi.pdf
ISBN
5731575492391

OPIS

Sve se više javno govori o ovom problemu, a i same žrtve učestalije prijavljuju agresore. Javnost je senzibilizirana na problem koji nije toliko rijedak kako se ranije smatralo. Knjiga daje pregled problema seksualnog zlostavljanja djece u EU, a istovremeno skreće pozornost na pogreške u postojećim politikama i programima na ovom području. Seksualno zlostavljanje i iskorištavanje djece značajan je problem suvremene Europe pa se procjenjuje da je 10-20% djece tijekom djetinjstva seksualno povrijeđeno. Postoje brojni načini zlostavljanja uključujući incest, prostituciju, pornografiju, silovanje pri susretu, družničko seksualno nasilje i institucionalno seksualno zlostavljanje, a sve se to smatra nenormalnim seksualnim ponašanjem. Od Štokholmskog svjetskog kongresa (Stockholm World Congress) 1996. godine postignut je znatan napredak u razvoju mjera za borbu protiv seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, no još mnogo toga treba učiniti, osobito stoga što se zločin obično dešava iza zatvorenih vrata, a žrtvama se često prijeti ili se traži da prisegnu na tajnost. Seksualno zlostavljanje djece u Europi nudi sveeuropski pogled na to pitanje koji se temelji na sve boljoj bazi podataka i vladajućoj politici. Studije iz pojedinih zemalja naglašavaju teškoće s kojima se suočavaju Njemačka, Poljska, Rumunjska i Engleska, razmatrajući pri tom ključna pitanja s kojima se susreću sve zemlje. Kako se pojedinačni slučajevi rješavaju u pravnoj proceduri? Kako se najbolje terapeutski može pomoći djeci i njihovim obiteljima? Tim se pitanjima bave europski istraživači i aktivisti koji su surađivali u ovoj knjizi, jednako zanimljivoj roditeljima, učiteljima, socijalnim radnicima i svima onima koje zanima zaštita dječjih prava. Prvi dio: Pregled problema seksualnog zlostavljanja djece 1. Uvod i pregled seksualnog zlostavljanja djece u Europi 2. Seksualno iskorištavanje u Pan-europskoj zajednici Drugi dio: Slučajevi u pojedinim zemljama 3. Seksualno zlostavljanje djece u Rumunjskoj 4. Prepoznavanje i sprečavanje seksualnog zlostavljanja djece u Njemačkoj 5. Seksualno zlostavljanje djece u Poljskoj: proces otkrivanja društvenog problema 6. Seksualno zlostavljanje djece u Engleskoj Treći dio: Glavni načini odgovora na seksualno zlostavljanje djece 7. Počinitelji i žrtve seksualnog zlostavljanja djece: prepoznavanje zakonskih prepreka za rehabilitaciju u tri europske zemlje 8. Terapeutska pomoć žrtvama i njihovim obiteljima 9. Rad s počiniteljima 10. Prikupljanje i korištenje osobnih podataka o seksualnim zlostavljačima djece 11. Telefonske linije za pomoć djeci i mladima Dodatak A – SOS telefoni za djecu i mlade u Europi Dodatak B – Preporuka Rec(2001)16 Odbora ministara zemljama članicama o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja Dodatak C – Izvadak iz Konvencije o računalnom kriminalu Dodatak D – Telefoni za pomoć zlostavljanoj d

Zastrašujući je i podatak da se u 90% slučajeva ... Seksualno zlostavljanje djece u Europi nudi sveeuropski pogled na to pitanje koji se temelji na sve boljoj bazi podataka i vladajućoj politici. Studije iz pojedinih zemalja naglašavaju teškoće s kojima se suočavaju Njemačka, Poljska, Rumunjska i Engleska, razmatrajući pri tom ključna pitanja s kojima se susreću sve zemlje. Otprilike jedno od petero djece u Europi žrtve su nekog oblika seksualnog nasilja.

Mnogi imaju pogrešnu percepciju o prevalenciji seksualnog zlostavljanja djece iz nekoliko razloga. Prije svega tema je vrlo teška, izaziva otpor i gađenje, nevjericu i potrebu da ... Pokazalo se da nema razlika u strukturi obitelji kod mlađe i starije seksualno zlostavljane školske djece, osim što je više starije djece doživjelo gubitak barem jednog roditelja u odnosu na mlađu djecu.

POVEZANE KNJIGE