Istraživačke metode u psihologiji i drugim društvenim znanostima

Istraživačke metode u psihologiji i drugim društvenim znanostima - Milas, Goran | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milas, Goran
DIMENZIJA
9,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Istraživačke metode u psihologiji i drugim društvenim znanostima.pdf
ISBN
9132379571922

OPIS

Istraživačka metodologija je predmet oko čije se važnosti znanstvenici i praktičari teško mogu složiti. Prvi drže da naglašavanje važnosti metodoloških pitanja nikad nije pretjerano, dok su ih drugi, čak i kad načelno priznaju neophodnost njihova primjerenog tretmana, skloni smatrati nečim što uglavnom “krade” vrijeme važnijim, stručnim sadržajima. Otuda često mišljenje kako je metodologija nešto što je potrebno samo na studiju i pri znanstvenom napredovanju, ali ne i u svakodnevnoj praksi. Osmišljavajući i pišući knjigu, autor je zamislio moderan i sveobuhvatan metodološki priručnik s dvostrukom zadaćom – podučavati studente psihologije i drugih društvenih znanosti elementarnim znanjima iz metodologije, ali i pružati naputke stručnjacima i znanstvenicima u provođenju širokog spektra istraživanja. Knjiga je u nešto većoj mjeri namijenjena znanstvenim konzumentima, ali će i aktivni znanstvenici u njoj moći pronaći mnoge korisne informacije kojima će proširiti vlastita znanja. U iznošenju građe nastojalo se zagovarati metodski pluralizam bez favoriziranje ijedne pojedinačne metode, iako je evidentno da neke od njih, zbog složenosti iziskuju mnogo više prostora nego druge. Premda je knjiga prije svega namijenjena psiholozima, u njoj su zastupljeni metodološki sadržaji korisni i drugim, ponajprije društvenim znanostima, ali i svima onima koje se na znanstveni način bave ljudima. Pretpostavljam da bi, veću ili manju, korist od nje mogli imati sociolozi, pedagozi, defektolozi, politolozi, medicinari i ekonomisti.

CITIRANJE Milas, G. - Istrazivacke Metode u Psihologiji i Drugim Drustvenim Znanostima.

Psihologija marketinga / Goran Milas ; [prijevod Nevena Davidović- Mušica]. - Lokacija: Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica U biti, post-modernizam i Istra ivaèke metode u psihologiji i drugim društvenim znanostima ž ž ž ž ž ž ž ž ž njemu srodna gledišta odra avaju sumnju u postojanje objektivne stvarnosti i moguaenost univerzalnih teorija i objašnjenja što ih nudi znanost (Kvale, 1992). ISTRAŽIVAČKE METODE U PSIHOLOGIJI I DRUGIM DRUŠTVENIM ZNANOSTIMA - goran milas (23614) - Istraživačka metodologija je predmet oko čije se važnosti znanstvenici i praktičari teško mogu složiti.

POVEZANE KNJIGE