Četrdeset znanstvenih studija koje su promijenile psihologiju

Četrdeset znanstvenih studija koje su promijenile psihologiju - Hock, Roger R. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hock, Roger R.
DIMENZIJA
12,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Četrdeset znanstvenih studija koje su promijenile psihologiju.pdf
ISBN
8770986038434

OPIS

Znanost se kroz povijest kreće mnogim putovima i različitim brzinama. Postoje usporena vremena, čak i prečesto, kad se čini da je zastala, ne napredujući uopće ili samo vrlo malo. A postoje i uzbudljiva, dinamična razdoblja u kojima nova otkrića potiču dijalog, pažnju, istraživanja i napredak. Povijest psihologije ne razlikuje se od povijesti drugih znanosti. Ima psiholoških istraživanja koja su izazvala izuzetne i trajne učinke u različitim disciplinama znanosti koju zovemo psihologija. Rezultati proizašli iz tih ispitivanja izmijenili su naše znanje o ljudskom ponašanju i potakli niz novih projekata i istraživačkih programa. Ta se istraživanja citiraju u novim radovima; o njima se i dalje vode akademske rasprave; ona su i dalje temelj nekih poglavlja u udžbenicima i ona još uvijek imaju svoje posebno mjesto u razmišljanjima psihologa. Iz sadržaja Biologija i ljudsko ponašanje, percepcija i svijest, učenje i uvjetovanje, inteligencija, kognicija i pamćenje, ljudski razvoj, čuvstva i motivacija, ličnost, psihopatologija, psihoterapija, socijalna psihologija.

(1997), Temelji psihologije, Naklada Slap Jastrebarsko Atkinson i Hilgard (2007), Uvod u ... Iz sadržaja: Biologija i ljudsko ponašanje; Percepcija i svijest; Učenje i uvjetovanje; Inteligencija; Kognicija i pamćenje; Ljudski razvoj; Čuvstva i motivacija ... Četrdeset znanstvenih studija koje su promijenile psihologiju. Depresija.

Kognitivne sposobnosti i kreativnost 6. Ličnost i individualne razlike 7.

POVEZANE KNJIGE