Depresija

Depresija - Hautzinger, Martin | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hautzinger, Martin
DIMENZIJA
4,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Depresija.pdf
ISBN
2335742637218

OPIS

Knjiga nas upoznaje s aktualnim trenutkom znanja o uzrocima, dijagnostici i psihoterapijskom tretmanu depresivnih poremećaja, vjerojatno najčešćeg oblika psihičkih poremećaja. Opisuju se sve terapijske mogućnosti koje nam danas stoje na raspolaganju u bavljenju tim poremećajem, koji nipošto ne treba podcjenjivati.

Depresija je resna ... Depresija u osoba starije životne dobi: specifičnosti kliničke slike i smjernice za liječenje. Medix: specijalizirani medicinski dvomjesečnik, 19(106).

Najčešći otponac za razvoj bolesti su vanjski čimbenici, kao što su pretrpljeni stres, nepravilna prehrana, manjak svjetla, slaba tjelesna aktivnost, alkohol te neki lijekovi i narkotici. Depresija je mentalna bolest koja uključuje osjećaje tuge, beznađa ili bespomoćnosti u trajanju od dva tjedna ili više. Depresiju često prati gubitak interesa za život, smanjena energija, osjećaj bezvrijednosti ili nemogućnost da obavljate poslove koje ste prije s lakoćom obavljali zbog nedostatka koncentracije. Depresija je bolest koja pogađa ljude svih dobnih skupina, svih društvenih slojeva i svih zemalja svijeta, te nije znak slabosti.

POVEZANE KNJIGE