Priručnik za uporabu lijekova u psihijatriji

Priručnik za uporabu lijekova u psihijatriji - Kaplan, H.J. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kaplan, H.J.
DIMENZIJA
10,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Priručnik za uporabu lijekova u psihijatriji.pdf
ISBN
2769019443351

OPIS

Priručnik koji opisuje medikamentoznu terapiju u psihijatriji. Obuhvaća: – opću pishofarmakologiju; – sve grupe lijekova koji se rabe u psihijatriji (antipsihotici, benzodijazepini, barbiturati, litij, antidepresivi…); – intoksikaciju i predoziranje; – lijekove koji su u eksperimentalnoj uporabi. Za svaki od lijekova navodi se kemijska formula, indikacije, doziranje i način primjene, nuspojave, interakcije s drugim lijekovima, smjernice za kliničku uporabu, posebnosti uporabe u pedijatriji, kod starijih osoba i kod trudnica. Priručnik je namijenjen svima koji propisuju ove lijekove, dakle psihijatrima, specijalizantima psihijatrije, ali i liječnicima opce prakse koji najšire propisuju lijekove, te farmaceutima koji te lijekove izdaju.

Hodges) Sugestivan tekst i referenca u kliničkoj praksi vezanoj za poremećaje pamćenja. U prvom poglavlju knjiga razmatra povijesne i neurobiološke temelje pamćenja te općenito daje zanimljiv doprinos i stručnjacima u psihijatriji i neuropsihologiji. U skladu s uputama "Femoston 2/10" je kontraindiciran za uporabu tijekom trudnoće, kao i tijekom dojenja.

Priručnik kliničke psihijatrije Blogosfera Multipla skleroza: Priručnik za početnike. Mirjam Jukić Uputstva za uporabu: Živjeti s multiplom.

POVEZANE KNJIGE