Zavoji

Zavoji - Đanić,Davorin | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đanić,Davorin
DIMENZIJA
6,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Zavoji.pdf
ISBN
6846456952428

OPIS

Tehnika previjanja rane, kao jedan od tradicionalnih, najstarijih oblika medicinske i nemedicinske pomoći i tehnike postavljanja zavoja i poveza različite namjene u zbrinjavanju ozljeda i bolesti – u svakodnevnoj su praksi brojnih (ne samo kirurških) medicinskih disciplina; u osposobljavanju laika za pružanje prve pomoći i kućne njege – ove se tehnike ubrajaju među najvitalnije sadržaje obuke.U uobličavanju tehnika zbrinjavanja ozlijeđenih ili oboljelih osoba autori uvijek decidirano naglašavaju optimalne tehnike izbora, i pri tome nijansiraju i alternativne, analogne tehnike primjenljive u zadanim situacijama. Imajući u vidu brojne terminološke alternative, odnosno leksičke i jezične upite u ovom području, ali i činjenicu da će razine opće naobrazbe, stručnosti i aspiracija čitateljstva biti različiti, autorski tim se svjesno opredijelio za pojednostavljenje nomenklature prikazanih tehnika u daljnjem tekstu, smatrajući termine tipični zavoji, tipični povezi i posebne vrste zavoja i poveza – prihvatljivim i opravdanim u odnosu na postavljene didaktičke i stručno-metodološke ciljeve.

Tel.: +385 (0)35 449 245. E-mail: [email protected] Zavoji za prvu pomoć te bandažne i kineziološke trake za sportaše i općenito za potporu zglobovima.

Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku. Kontakt: [email protected] ... Zavoji (povoji) Uloga povoja : hemostaza.

POVEZANE KNJIGE