Razdoblje pakla

Razdoblje pakla - French, Marilyn | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
French, Marilyn
DIMENZIJA
5,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Razdoblje pakla.pdf
ISBN
4842019600850

OPIS

Autorica se u ovoj knjizi prisjeća svoje pobjede nad rakom jednjaka, svog povratka iz mrtvih. Odvodi nas u svoj privatni pakao, u što se pretvorio njezin život kad je 1992. godine, nakon niza pogrješnih dijagnoza – od zamornog režima zračenja i kemoterapije do kasnije kome iz koje se, vjerovali su, nema izgleda izvući, do još težih bolesti nakon kome i čudotvornog povratka u život. Prikazuje svoj život, dok vodi bitku s liječnicima i medicinskim institucijama, dok je okružena svojom obitelji i prijateljima koji joj daju čudesnu snagu, i dok, prkoseći svim dijagnozama i prognozama, opet izlazi potpuna i više nego ikad otvorena prema životu. Opisujući osjećaj umiranja i promišljanja smrti, ova je knjiga istodobno usredotočena na život, što nam daje nov pogled na značenje i namjeru. Kako Marilyn French ispituje ulogu smrti u svom životu, ona osjeća što bol i patnja mogu značiti za osobu koja u potpunosti niječe smisao transcendentalnosti, ili kako iskustvo blizine smrti utječe na život koji sada živimo

Taj razvoj je doživio vrhunac u reprezentativnoj arhitekturi, prostornom oslobađanju kiparstva i novim svjetovnim motivima u slikarstvu. Metabolge ili zle jaruge, kako se još zove osmi krug pakla, sadržavaju deset rovova. Dante i Vergilije u taj krug stižu zahvaljujući Gerionu, zmaju oštrog repa i ljudskog lica koji je simbol prevare i čuvar toga kruga u kojem su varalice.

godine dao izgraditi opat Suger, a zatim katedrala u Chartresu.Zapadni portal katedrale iz Chatresa dekoriran skulpturama burgundskih majstora, označio je početak novog razdoblja gotike (klasična gotika) u kojem je stil dosegao svoju zrelost, harmonički spajajući arhitekturu i skulpturu u jednu cjelinu. Prvo razdoblje (1914.-1915.) Drugo razdoblje (1917.-1918.) Treće razdoblje (kolovoz 1936.) Četvrto razdoblje (kolovoz-rujan 1936.) ... Boja pakla Lewis Trondheim.

POVEZANE KNJIGE