Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje

Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje - Dodig, Damir | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dodig, Damir
DIMENZIJA
7,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Radijacijske ozljede – dijagnostika i liječenje.pdf
ISBN
8875712228713

OPIS

Ovo je prva knjiga ove tematike na hrvatskom jeziku, a malo ih je i u svjetskoj literaturi.U knjizi su sistematično prikazani dijagnostika i liječenje radijacijskih bolesti. Budući da je dijagnostika tih ozljeda povezana s procjenom primljene doze zračenja, iznose se i osnove fizike i instrumentacije što je potrebno za procjenu doze. Knjiga ima dva dijela. U prvom dijelu razmatraju se načela fizike i biologije potrebna za razumijevanje učinaka zračenja. Taj je dio dopunjen i opisima nekih relevantnih tehnika i metoda, npr. detekcije, spektrometrije i dozimetrije zračenja, zatim analize kinetike zadržavanja radionuklida, citogenetičkih tehnika itd. U drugom je dijelu knjige naglasak na medicinskim aspektima radijacijskih ozljeda, ali ni ovdje teorija nije jedini sadržaj već je dopunjena uputama za rad u praksi i za organizaciju zbrinjavanja. Na kraju knjige raspravlja se o psihološkim načelima nuklearnih akcidenata i obavještavanja javnosti. Knjiga je namijenjena studentima, liječnicima, specijalistima nuklearne medicine i drugih specijalnosti, te svima koji se mogu profesionalno suočiti s radijacijskim ozljedama.

Ozljeda korijena 2. dijagnostika . Dijagnoza "neuroblastoma" se postavlja na temelju podataka iz laboratorijskih analiza urina i krvi te se provode instrumentalne studije.

... Nakon radioterapije - onkološke komplikacije koje su udaljene u vremenu, radijacijske ozljede, tumori raka i njihove metastaze.

POVEZANE KNJIGE