Pomoćne tvari u lijekovima

Pomoćne tvari u lijekovima - Šalković-Petrišić, Melita | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković-Petrišić, Melita
DIMENZIJA
8,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Pomoćne tvari u lijekovima.pdf
ISBN
5269056060638

OPIS

Posebna vrijednost ovog priručnika jest u ideji da veći broj liječnika, farmaceuta i proizvođača lijekova obrati pozornost na interakcije i učinke pomoćnih tvari u lijekovima, njihove neželjene učinke, toksičnost i moguću opasnost po ljudsko zdravlje. U priručniku su sabrani radovi stručnjaka iz područja medicine i farmacije u kojima se opisuju neželjeni učinci ekspicijensa. Zaključci spomenutih radova upućuju na činjenicu kako treba poznavati poželjna i neželjena svojstva pomoćnih tvari koje se koriste u tehnološkim postupcima pripreme gotovog lijeka. Nadamo se da će se ovaj priručnik naći u rukama što većeg broja liječnika i farmaceuta, ali posebno bi bilo važno da su s njima upoznati proizvođači lijekova, ponajviše oni koji se bave sintezom novih generičkih preparata

Although excipients are pharmacologically inert substances, they are integral and significant ingredients of a pharmaceutical formulation. Excipients used in medicinal products are predominantly produced for other markets, such as food, cosmetics or industrial applications.

Kako Bisolex otopina izgleda i sadržaj pakiranja. Bisolex 2 mg/ ml otopina je bistra, bezbojna otopina.

POVEZANE KNJIGE