Anesteziologija u Hrvatskoj

Anesteziologija u Hrvatskoj - Jukić, Marko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jukić, Marko
DIMENZIJA
8,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Anesteziologija u Hrvatskoj.pdf
ISBN
1560033827361

OPIS

Iza ove knjige stoji mukotrpan rad prikupljanja podataka do kojih je, bar dobrim dijelom, bilo vrlo teško doći. Nastala je sa željom da početak danas ustaljene medicinske struke u Hrvatskoj ne ostane posve zaboravljen, da se ta struka ne gleda kao nešto što je palo s neba. Autor je knjigu pisao iz ljubavi prema svom zvanju sa željom da svoja istraživanja o razvoju anesteziologije u Hrvatskoj prenese drugima, te s vjerom da je nemoguć povratak na stanje kad su tehničari/bolničari davali narkozu, jer su bili financijski jeftiniji. Alternativa je daljnji napredak struke, otkrivanje novih znanstvenih činjenica i bolje liječenje onoga što je najstrašnije u ljudskom životu – boli.

Anestezija je stanje bez osjećaja koje izaziva san i isključuje bol, a anesteziolozi su uz pacijenta u ambulanti, tijekom operacije i na odjelu. U hrvatskom je zdravstvu danas više od 700 ... Uvod u tematski broj "Anesteziologija u Hrvatskoj 2017.".

poglavlja u sveučilišnom udžbeniku Intenzivna medicina. Također je urednik i autor sveučilišnog : udžbenika Bol - uzroci i liječenje. Samo nekoliko mjeseci poslije isti je postupak izveden prvi put i u Hrvatskoj - u Zadru.

POVEZANE KNJIGE