Poslovne komunikacije

Poslovne komunikacije - Rouse, Michael J. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rouse, Michael J.
DIMENZIJA
4,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Poslovne komunikacije.pdf
ISBN
8323895224278

OPIS

Knjiga Michaela i Sandre Rouse Poslovne komunikacije: Kulturološki i strateški pristup povezuje teorijsko znanje o komunikacijama s praktičnim komuniciranjem. Autori nam kroz modele i primjere strateškog komuniciranja pokazuju put prema elaboriranju vlastite strategije komunikacije. Knjiga objašnjava kako oblikovati komunikacijsku strategiju, kako tu strategiju provesti za pisane, usmene i vizualne oblike komuniciranja, te kako komunicirati u različitim situacijama. Na svakoj se od tih razina povezuje teorija i praksa komuniciranja na taj način da se spaja razumijevanje s primjenom i pokazuje kako upotrijebiti strategije komunikacije za poboljšanje umijeća komuniciranja u poslovnom, akademskom i privatnom životu. Michael J. Rouse predaje korporacijsku strategiju i poslovne komunikacije na De Montfort University. Ima veliko iskustvo kao poslovni savjetnik u privatnom i javnom sektoru, te kao predavač u više poslovnih škola u svijetu. Sandra Rouse predaje komunikacije i kulturnu antropologiju na nekoliko britanskih i kanadskih sveučilišta. Knjiga može poslužiti kao izvrstan uvod u studij poslovnih komunikacija, a može dobro doći stručnjacima u području upravljanja, odnosa s javnošću, menedžerima, novinarima i svima kojima su potrebna sustavna i praktično upotrebljiva znanja o komunikaciji i komuniciranju. Prof. dr. Mario Plenković

Komunikacija u odre đenim poslovnim situacijama je utoliko uspješnija ukoliko bolje razumijemo kako na nju uti če kultura. Odre đena zajedni čka ponašanja i norme svojstvena su svakom društvu, a takvo ponašanje se može proširiti i na organizacije. Online kurs poslovne komunikacije za menadžere.

Proces komunikacije Proces komunikacije modelom je strukturiran sudionicima u procesu, koji odašilju poruku ( kodiranje poruke ), porukom u komunikacijskom kanalu, sudionicima koji primaju poruku ( dekodiranjem poruke ) tj. interpretacijom, te povratnom vezom ( feedback ) koja zatvara komunikacijski proces.

POVEZANE KNJIGE